
Ristet søtpotetsalat med svarte bønner
oppskrift på en smakfull og sunn salat med bakt søtpotet og svarte bønner, perfekt for sommermåltidet
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Vegetabilsk oljespray til koking
- 2 store søtpoteter (ca. 700 gram), skrelt og skåret i 2,5 cm store biter
- 1 teskje salt, delt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper, delt
- 1/4 kopp fersk limesaft, pluss båter til garnityr
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 boks (425 gram) svarte bønner, skylt og avrent
- 1 kopp halverte cherrytomater
- 1/2 kopp tynne skiver av appelsin- eller rød paprika
- 1/2 kopp tynne skiver av vårløk
- 1/3 kopp hakket fersk mynte
- 4 kopper babyruccola
Fremgangsmåte
- 1Varm opp ovnen til 190°C. På et bakepapirkledd stekebrett, legg potetene i ett lag; dryss over 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Stek til de er møre, ca. 15 minutter; la dem avkjøle. I en bolle, visp sammen saften, eddik, hvitløk, resten av 1/2 teskje salt og resten av 1/4 teskje pepper. Tilsett potetene, bønnene, tomatene, paprikaen, vårløken og mynten; vend forsiktig. Server over ruccola, og pynt med limebåter.