Ristet søtpotetsalat med svarte bønner

Ristet søtpotetsalat med svarte bønner

oppskrift på en smakfull og sunn salat med bakt søtpotet og svarte bønner, perfekt for sommermåltidet

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Vegetabilsk oljespray til koking
  • 2 store søtpoteter (ca. 700 gram), skrelt og skåret i 2,5 cm store biter
  • 1 teskje salt, delt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper, delt
  • 1/4 kopp fersk limesaft, pluss båter til garnityr
  • 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1 boks (425 gram) svarte bønner, skylt og avrent
  • 1 kopp halverte cherrytomater
  • 1/2 kopp tynne skiver av appelsin- eller rød paprika
  • 1/2 kopp tynne skiver av vårløk
  • 1/3 kopp hakket fersk mynte
  • 4 kopper babyruccola

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp ovnen til 190°C. På et bakepapirkledd stekebrett, legg potetene i ett lag; dryss over 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Stek til de er møre, ca. 15 minutter; la dem avkjøle. I en bolle, visp sammen saften, eddik, hvitløk, resten av 1/2 teskje salt og resten av 1/4 teskje pepper. Tilsett potetene, bønnene, tomatene, paprikaen, vårløken og mynten; vend forsiktig. Server over ruccola, og pynt med limebåter.