Reker i yuka- og kokospuré
Lær hvordan du lager en deilig shrimp in yuca coconut purée, perfekt som forrett eller lett middag. En eksotisk rett med kremet kokos og møre reker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 (16- til 18 unser) pose frossen, skrellet yuca*, ikke tint
- 2. 4 kopper vann
- 3. 1 middels stor løk, hakket
- 4. 1 hvitløksfedd, hakket
- 5. 1 ½ teskje salt
- 6. 1 kopp godt rørt hermetisk usøtet kokosmelk (8 fl oz)
- 7. 900 g store reker i skall (21 til 25 per pund), skrellet og renset, med skallene til side
- 8. 3 kopper vann
- 9. 1 ½ teskje salt
- 10. 1 grønn paprika, hakket
- 11. ¼ kopp ekstra virgin olivenolje
- 12. 1 middels stor løk, hakket
- 13. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 14. 450 g ferske tomater, hakket
- 15. 4 flaske rød malagueta-pepper eller 1- til 2-tommers fersk rød thai-chili*
- 16. ½ kopp hakket fersk koriander
- 17. 2 spiseskjeer dendê-olje** (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Lag yucapuré: Kok opp yuca, vann, løk, hvitløk og 1/2 teskje salt i en kjele på 3 liter, deretter reduser varmen og la det småkoke, uten lokk, til yuca er veldig mør, 10 til 15 minutter. Sil av i en sikt. Når yuca er avkjølt nok til å håndteres, fjern eventuelle seige fiberrøtter og overfør blandingen til en foodprocessor. Tilsett kokosmelk og resten av teskjeen salt, og kjør til puré til det er veldig glatt, ca. 1 minutt. Overfør til en bolle og hold varm, dekket, til servering.
- 22. Kok opp yuca, vann, løk, hvitløk og 1/2 teskje salt i en kjele på 3 liter, deretter reduser varmen og la det småkoke, uten lokk, til yuca er veldig mør, 10 til 15 minutter.
- 33. Sil av i en sikt. Når yuca er avkjølt nok til å håndteres, fjern eventuelle seige fiberrøtter og overfør blandingen til en foodprocessor. Tilsett kokosmelk og resten av teskjeen salt, og kjør til puré til det er veldig glatt, ca. 1 minutt. Overfør til en bolle og hold varm, dekket, til servering.
- 44. Lag rekebuljong: Mens yuca koker, la rekeskall småkoke i vann med 1/2 teskje salt i en kjele på 1 1/2 til 2 liter, uten lokk, til væsken er redusert til ca. 2 kopper, ca. 20 minutter. Sil rekebuljongen gjennom en sikt over i en bolle, og kast skallet.
- 55. Mens yuca koker, la rekeskall småkoke i vann med 1/2 teskje salt i en kjele på 1 1/2 til 2 liter, uten lokk, til væsken er redusert til ca. 2 kopper, ca. 20 minutter. Sil rekebuljongen gjennom en sikt over i en bolle, og kast skallet.
- 66. Kjør grønn paprika til puré i en ren foodprocessor til den er glatt, ca. 1 minutt. Varm olivenolje i en tung stekepanne på 12 tommer over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og tilsett paprika-puré, løk, hvitløk og 1/2 teskje salt (blandturen vil sprute). Surr, rør av og til, til blandturen begynner å bli brun, 6 til 10 minutter. Tilsett tomater, malagueta-pepper eller thai-chili (hvis brukt) og 1 kopp rekebuljong (restene kan brukes til noe annet), og la det småkoke, rør av og til, til væsken er redusert til halvparten, ca. 6 minutter. Vend reker med resten av 1/2 teskje salt og tilsett i tomatblandingen. Kok, rør ofte, til rekene er akkurat kokt gjennom, 3 til 4 minutter. Ta av varmen og rør inn koriander og dendê-olje (hvis brukt). Server rekene over yucapuré.
- 77. Kjør grønn paprika til puré i en ren foodprocessor til den er glatt, ca. 1 minutt.
- 88. Varm olivenolje i en tung stekepanne på 12 tommer over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og tilsett paprika-puré, løk, hvitløk og 1/2 teskje salt (blandturen vil sprute). Surr, rør av og til, til blandturen begynner å bli brun, 6 til 10 minutter. Tilsett tomater, malagueta-pepper eller thai-chili (hvis brukt) og 1 kopp rekebuljong (restene kan brukes til noe annet), og la det småkoke, rør av og til, til væsken er redusert til halvparten, ca. 6 minutter.
- 99. Vend reker med resten av 1/2 teskje salt og tilsett i tomatblandingen. Kok, rør ofte, til rekene er akkurat kokt gjennom, 3 til 4 minutter.
- 1010. Ta av varmen og rør inn koriander og dendê-olje (hvis brukt). Server rekene over yucapuré.
- 1111. *Tilgjengelig på noen latino-markeder.
- 12**Tilgjengelig på noen latino-markeder og sendexnet.com.
- 1312. *Tilgjengelig på noen latino-markeder.
- 1413. **Tilgjengelig på noen latino-markeder og sendexnet.com.