Manchego- og quince-paste Napoleon-kaker

Manchego- og quince-paste Napoleon-kaker

oppskrift på manchego quince paste napoleons - en elegant dessert med syltet quince og kremost, perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 1/2 pund (ca. 225 g) avkjølt, modnet Manchego-ost med skorpen fjernet
  • 2. 1/4 pund (ca. 115 g) avkjøpt kvitensyltetøy (membrillo), i en blokk (helst rektangulær)
  • 3. 1/4 kopp skivede mandler, ristet og avkjølt
  • 4. Utstyr: en justerbar skivemaskin

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær den buede siden av ostebutikken slik at den blir flat med en kniv, slik at den passer i skiver. Deretter skjærer du osten i generøse rektangler på ca. 3 mm tykkelse (omtrent 8 stk). Legg dem i ett lag på et ark med bakepapir eller vokspapir. Skjær kvede-paste inn i rektangler på ca. 1/16 tomme tykkelse med en skiver eller en kniv, og legg dem oppå Manchego-skivene, og pass på å sette kvede-paste-skivene sammen for å dekke osten jevnt. Lag "napoleons" ved å stable to ost- og paste-lag oppå hverandre. Trykk mandler dekorativt inn i kvede-pasten på toppen. Skjær stabene i serveringsstykker (ca. 1 1/2 x 1/2 tomme rektangler eller 1-tommers kvadrater), og trim kantene.
  2. 22. Skjær den buede siden av ostebutikken slik at den blir flat med en kniv, slik at den passer i skiver. Deretter skjærer du osten i generøse rektangler på ca. 3 mm tykkelse (omtrent 8 stk). Legg dem i ett lag på et ark med bakepapir eller vokspapir.
  3. 33. Skjær kvede-paste inn i rektangler på ca. 1/16 tomme tykkelse med en skiver eller en kniv, og legg dem oppå Manchego-skivene, og pass på å sette kvede-paste-skivene sammen for å dekke osten jevnt. Lag "napoleons" ved å stable to ost- og paste-lag oppå hverandre. Trykk mandler dekorativt inn i kvede-pasten på toppen.
  4. 44. Skjær stabene i serveringsstykker (ca. 1 1/2 x 1/2 tomme rektangler eller 1-tommers kvadrater), og trim kantene.