Butternut squash-cappellacci med salviebrunt smør

Butternut squash-cappellacci med salviebrunt smør

Lær hvordan du lager deilige butternut squash cappellacci med salviebrunet smør. En smakfull hovedrett perfekt for høstsesongen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. Pasta-deig
  • 2. 450 gram smørnut squash, delt i to og frø fjernet
  • 3. 2 teskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 4. 3 spiseskjeer revet Parmigiano-Reggiano
  • 5. 1/8 teskje revet muskatnøtt
  • 6. 1 spiseskje finmalt brødsmuler
  • 7. 5 spiseskjeer usaltet smør, i biter
  • 8. 1 ½ spiseskjeer hakket salvie
  • 9. ¼ teskje fersk sitronjuice
  • 10. Utstyr: en pastamaskin

Fremgangsmåte

  1. 11. Fylling lages mens deigen står: Forvarm ovnen til 220°C (425°F) med risten i midten. Pensk de skårne sidene av squashen med olje og dryss over 1/4 teskje salt og pepper (til sammen). Stek i en lav bakepanne til de er gyldne og møre, ca. 30 til 45 minutter. Avkjøl til romtemperatur, bruk deretter en skje til å skrape ut innmaten, og overfør den til en middels stor bolle. Kast skallet. Rør inn ost, muskatnøtt, brødsmuler, og smak til med salt og pepper.
  2. 22. Forvarm ovnen til 220°C (425°F) med risten i midten.
  3. 33. Pensk de skårne sidene av squashen med olje og dryss over 1/4 teskje salt og pepper (til sammen). Stek i en lav bakepanne til de er gyldne og møre, ca. 30 til 45 minutter. Avkjøl til romtemperatur, bruk deretter en skje til å skrape ut innmaten, og overfør den til en middels stor bolle. Kast skallet. Rør inn ost, muskatnøtt, brødsmuler, og smak til med salt og pepper.
  4. 44. Lag cappellacci: Del deigen i fire deler. Dekk tre deler med plastfolie. Klem ut den gjenværende delen til en flat rektangulær form; dryss med mel. Still inn kjevlen på det bredeste nivået på pastamaskinen. Før rektanglet, med den korte siden først, gjennom maskinen. Brett rektanglet i tredjedeler, som et brev, og før det igjen, med den korte siden først, gjennom maskinen. Gjenta 6 eller 7 ganger, og brett deigen i tredjedeler og før den gjennom maskinen, med den korte siden først hver gang, og dryss med mel for å forhindre at det setter seg fast. Still inn på neste (smalere) innstilling og før deigen gjennom maskinen uten å brette, med den korte siden først. Fortsett å føre deigen gjennom uten å brette, og gjør mellomrommet mellom rullene smalere hver gang, til du bruker den nest- eller nest-nest smale innstillingen. (Ikke kjevle for tynt, ellers kan pastaen ryke når den fylles.) Legg pastabladet på en lett melet overflate og kutt i 3-tommers kvadrater. Legg en rund teskje fyll i midten av hvert kvadrat, fukt deretter kantene lett med vann og brett det i to for å danne en trekant, og trykk godt, men forsiktig, rundt fyllet for å forsegle og presse ut luft. Trekk to motsatte hjørner sammen, overlapp endene, for å lage en liten ring, og trykk dem sammen. Overfør til et lett melet kjøkkenhåndkle (ikke terryklut). Lag flere cappellacci med de resterende deigstykkene og fyllet, og legg dem på kjøkkenhåndkle.
  5. 55. Del deigen i fire deler. Dekk tre deler med plastfolie. Klem ut den gjenværende delen til en flat rektangulær form; dryss med mel.
  6. 66. Still inn kjevlen på det bredeste nivået på pastamaskinen. Før rektanglet, med den korte siden først, gjennom maskinen. Brett rektanglet i tredjedeler, som et brev, og før det igjen, med den korte siden først, gjennom maskinen. Gjenta 6 eller 7 ganger, og brett deigen i tredjedeler og før den gjennom maskinen, med den korte siden først hver gang, og dryss med mel for å forhindre at det setter seg fast.
  7. 77. Still inn på neste (smalere) innstilling og før deigen gjennom maskinen uten å brette, med den korte siden først. Fortsett å føre deigen gjennom uten å brette, og gjør mellomrommet mellom rullene smalere hver gang, til du bruker den nest- eller nest-nest smale innstillingen. (Ikke kjevle for tynt, ellers kan pastaen ryke når den fylles.)
  8. 88. Legg pastabladet på en lett melet overflate og kutt i 3-tommers kvadrater. Legg en rund teskje fyll i midten av hvert kvadrat, fukt kantene lett med vann og brett det i to for å danne en trekant, og trykk godt, men forsiktig, rundt fyllet for å forsegle og presse ut luft. Trekk to motsatte hjørner sammen, overlapp endene, for å lage en liten ring, og trykk dem sammen. Overfør til et lett melet kjøkkenhåndkle (ikke terryklut). Lag flere cappellacci med de resterende deigstykkene og fyllet, og legg dem på kjøkkenhåndkle.
  9. 99. Kok cappellacci i en pastapanne med kokende, saltet vann (2 ss salt per 4 liter vann) til de er al dente, ca. 6 til 8 minutter. Sil pastaen forsiktig. I mellomtiden, varm smør i en tung, middels stor stekepanne over middels varme, og surr til det er gyllent, deretter kok salvie, og rør til salvien er sprø og smøret er dypt gyllent. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper. Server cappellacci med sausen.
  10. 1010. Kok cappellacci i en pastapanne med kokende, saltet vann (2 ss salt per 4 liter vann) til de er al dente, ca. 6 til 8 minutter. Sil pastaen forsiktig.
  11. 1111. I mellomtiden, varm smør i en tung, middels stor stekepanne over middels varme, og surr til det er gyllent, deretter kok salvie, og rør til salvien er sprø og smøret er dypt gyllent. Rør inn sitronsaft og smak til med salt og pepper.
  12. 1212. Server cappellacci med sausen.