
Cassoulet-suppe
Lær hvordan du lager en deilig cassoulet-suppe med vår enkle oppskrift. Perfekt for vintermåltider, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 liten løk, hakket
- 2. 85 gram kielbasa-pølse eller annen, ferdig kokt, røkt pølse, skåret i tynne skiver
- 3. 1 teskje tørket timian
- 4. 2/3 kopp tørr hvitvin
- 5. 2 kopper kyllingkraft med lavt saltinnhold, på boks
- 6. 1 boks på 425 gram cannellini-bønner (hvite kidneybønner) eller Great Northern-bønner, drenert
- 7. 1 ½ kopp kokt and, kalkun eller annet mørkt fjærkjøtt, rester, i terninger
- 8. 2 spiseskjeer hakket fersk persille
Fremgangsmåte
- 11. Sauté løk og kielbasa i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme til løken er myk og pølsa er lett brunet, ca. 8 minutter. Tilsett timian og rør i 1 minutt. Hell i vinen og kok opp til den er litt redusert, ca. 2 minutter. Bland inn buljong, 1 kopp bønner og gåse- eller kalkunkjøtt. Mos de resterende bønnene til grovt puré og tilsett i suppen. Dekk delvis til kjelen og la suppen småkoke til smakene har blandet seg, rør av og til, i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø over persille og server.
- 22. Sauté løk og kielbasa i en stor, tykkbunnet kjele over middels varme til løken er myk og pølsa er lett brunet, ca. 8 minutter. Tilsett timian og rør i 1 minutt. Hell i vinen og kok opp til den er litt redusert, ca. 2 minutter. Bland inn buljong, 1 kopp bønner og gåse- eller kalkunkjøtt. Mos de resterende bønnene til grovt puré og tilsett i suppen. Dekk delvis til kjelen og la suppen småkoke til smakene har blandet seg, rør av og til, i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Strø over persille og server.