
Grillede artisjokker med olivenolje, sitron og mynte
Lær hvordan du lager deilige grillede artisjokker med frisk sitron, olivenolje og mynte. En enkel og smakfull forrett perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 sitroner, delt i to
- 2. 6 store artisjokker
- 3. 2/3 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 4. 1/3 kopp fersk sitronsaft
- 5. 3 spiseskjeer hakket fersk mynte
Fremgangsmåte
- 11. Press sa saften fra halverte sitroner i en stor bolle fylt med kaldt vann. Kutt av stilken på én artisjokk, og la det være igjen omtrent 2,5 cm. Knekk av de ytterste to radene med blader. Kutt av toppen av én tredjedel av artisjokken. Del artisjokken i fire på langs. Bruk en liten kniv til å fjerne den harde kjernen og de små piggete bladene. Legg artisjokken i sitronvannet. Gjenta med de resterende artisjokkene. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Sil av artisjokkene, legg dem i kjelen, og kok til de er sprøtt møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Overfør artisjokkene til en rist og la dem avkjøle. (Kan forberedes én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.) Forbered grillen (middels til høy varme). Visp sammen olje, 1/3 kopp sitronsaft og mynte i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Pensle artisjokkene med dressingen. Grill dem til de er møre og har lett brente flekker, og snu dem av og til, ca. 8 minutter. Overfør artisjokkene til et serveringsfat. Drypp over litt av resten av dressingen. Server varme eller romtempererte.
- 22. Press saften fra halverte sitroner i en stor bolle fylt med kaldt vann. Kutt av stilken på én artisjokk, og la det være igjen omtrent 2,5 cm. Knekk av de ytterste to radene med blader. Kutt av toppen av én tredjedel av artisjokken. Del artisjokken i fire på langs. Bruk en liten kniv til å fjerne den harde kjernen og de små piggete bladene. Legg artisjokken i sitronvannet. Gjenta med de resterende artisjokkene.
- 33. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Sil av artisjokkene, legg dem i kjelen, og kok til de er sprøtt møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Overfør artisjokkene til en rist og la dem avkjøle. (Kan forberedes én dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.)
- 44. Forbered grillen (middels til høy varme). Visp sammen olje, 1/3 kopp sitronsaft og mynte i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Pensle artisjokkene med dressingen. Grill dem til de er møre og har lett brente flekker, og snu dem av og til, ca. 8 minutter. Overfør artisjokkene til et serveringsfat. Drypp over litt av resten av dressingen. Server varme eller romtempererte.