
Key Lime Pie
Lær hvordan du lager en deilig key lime pie med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerens dessert eller når du vil imponere gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. Krustbunn (eller bruk en kommersielt ferdiglaget graham-crust, for eksempel Keebler Ready Crust Graham Cracker Pie Crust)
- 2. 1 ½ kopper knuste grahamkjeks
- 3. ¼ kopp sukker
- 4. 5 ss smør, smeltet
- 5. 1 boks (14 oz) søtet kondensert melk uten fett
- 6. ½ kopp fersk limejuice
- 7. 1 ss limeskall, finhakket
- 8. 1 egg
- 9. 2 egg, eggeplommer og eggehviter adskilt
- 10. ¼ ts krem av tartar
- 11. 2 kopper lett pisket krem (som Cool Whip)
- 12. 1 lime, tynne skiver (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160°C.
- 2Til bunnen: Bland grahamkjeks-smuler med sukker og smør. Fordel jevnt over bunnen og oppsiden av en non-stick 23 cm paiform, og stek i 5 minutter. Ta ut av ovnen; la avkjøle.
- 3Til fyllet: I en middels stor bolle, bruk en gaffel til å piske melk, limesaft og limeskall. Tilsett ett helt egg og to eggeplommer (eggehviter settes til side) og pisk godt. Sett til side.
- 4I en stor blandebolle, pisk eggehvitene til de er skummende. Etter ca. 20 sekunder, tilsett krem av tartar. Vend eggehvitene forsiktig inn i eggekremen og hell i den delvis stekte bunnen. Stek i 45 til 60 minutter, eller til fyllet er stivnet. La avkjøle. Server med pisket krem. Pynt med limeskiver, hvis ønskelig.
- 52. Forvarm ovnen til 160°C.
- 63. Til bunnen: Bland grahamkjeks-smuler med sukker og smør. Fordel jevnt over bunnen og oppsiden av en non-stick 23 cm paiform, og stek i 5 minutter. Ta ut av ovnen; la avkjøle.
- 74. Til fyllet: I en middels stor bolle, bruk en gaffel til å piske melk, limesaft og limeskall. Tilsett ett helt egg og to eggeplommer (eggehviter settes til side) og pisk godt. Sett til side.
- 8I en stor blandebolle, pisk eggehvitene til de er skummende. Etter ca. 20 sekunder, tilsett krem av tartar. Vend eggehvitene forsiktig inn i eggekremen og hell i den delvis stekte bunnen. Stek i 45 til 60 minutter, eller til fyllet er stivnet. La avkjøle. Server med pisket krem. Pynt med limeskiver, hvis ønskelig.