Key Lime Pie

Key Lime Pie

Lær hvordan du lager en deilig key lime pie med vår enkle oppskrift. Perfekt for sommerens dessert eller når du vil imponere gjestene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. Krustbunn (eller bruk en kommersielt ferdiglaget graham-crust, for eksempel Keebler Ready Crust Graham Cracker Pie Crust)
  • 2. 1 ½ kopper knuste grahamkjeks
  • 3. ¼ kopp sukker
  • 4. 5 ss smør, smeltet
  • 5. 1 boks (14 oz) søtet kondensert melk uten fett
  • 6. ½ kopp fersk limejuice
  • 7. 1 ss limeskall, finhakket
  • 8. 1 egg
  • 9. 2 egg, eggeplommer og eggehviter adskilt
  • 10. ¼ ts krem av tartar
  • 11. 2 kopper lett pisket krem (som Cool Whip)
  • 12. 1 lime, tynne skiver (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160°C.
  2. 2Til bunnen: Bland grahamkjeks-smuler med sukker og smør. Fordel jevnt over bunnen og oppsiden av en non-stick 23 cm paiform, og stek i 5 minutter. Ta ut av ovnen; la avkjøle.
  3. 3Til fyllet: I en middels stor bolle, bruk en gaffel til å piske melk, limesaft og limeskall. Tilsett ett helt egg og to eggeplommer (eggehviter settes til side) og pisk godt. Sett til side.
  4. 4I en stor blandebolle, pisk eggehvitene til de er skummende. Etter ca. 20 sekunder, tilsett krem av tartar. Vend eggehvitene forsiktig inn i eggekremen og hell i den delvis stekte bunnen. Stek i 45 til 60 minutter, eller til fyllet er stivnet. La avkjøle. Server med pisket krem. Pynt med limeskiver, hvis ønskelig.
  5. 52. Forvarm ovnen til 160°C.
  6. 63. Til bunnen: Bland grahamkjeks-smuler med sukker og smør. Fordel jevnt over bunnen og oppsiden av en non-stick 23 cm paiform, og stek i 5 minutter. Ta ut av ovnen; la avkjøle.
  7. 74. Til fyllet: I en middels stor bolle, bruk en gaffel til å piske melk, limesaft og limeskall. Tilsett ett helt egg og to eggeplommer (eggehviter settes til side) og pisk godt. Sett til side.
  8. 8I en stor blandebolle, pisk eggehvitene til de er skummende. Etter ca. 20 sekunder, tilsett krem av tartar. Vend eggehvitene forsiktig inn i eggekremen og hell i den delvis stekte bunnen. Stek i 45 til 60 minutter, eller til fyllet er stivnet. La avkjøle. Server med pisket krem. Pynt med limeskiver, hvis ønskelig.