oste saus
lær hvordan du lager en deilig kremet cheese sauce. perfekt som tilbehør eller saus til ulike retter. enkel oppskrift med steg-for-steg instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 5 ss smør
- 2. 5 ss hvetemel
- 3. 2 1/2 kopper melk
- 4. Noen korn muskatnøtt
- 5. Salt etter smak
- 6. Nykvernet svart pepper etter smak
- 7. 2 eggeplommer
- 8. 1/2 kopp revet kefalotyri eller Parmesanost
- 9. N/A eller Parmesanost
Fremgangsmåte
- 11. Smelt smøret i en kjele over middels varme. Tilsett melet og rør godt. Kok i omtrent 5 minutter under konstant omrøring. Visp gradvis inn melken, og arbeid ut eventuelle klumper som dannes. Kok opp, reduser deretter varmen til lav og la det småkoke forsiktig, med hyppig omrøring, til sausen tykner, ca. 30 minutter.
- 22. Ta sausen av varmen og tilsett muskatnøtt, salt og pepper etter smak. Visp eggeplommene i en liten bolle, og tilsett litt av den varme sausen i eggeplommene. Bland godt, og hell eggeplommeblandingen tilbake i resten av béchamelen. Rør inn osten og bland godt. Hold sausen varm mens du forbereder moussakaen.