
Potetkroketter
Lær hvordan du lager deilige potet croquettes med vår enkle oppskrift. Perfekt som forrett eller snacks. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 6 mellomstore russetpoteter (baking), skrelt og delt i fire
- 1/2 pund mozzarella, hakket
- 1/4 kopp revet parmesan
- 1 spiseskje løksalt
- 1/4 kopp hakket persille
- 3 store egg
- 1 kopp fin, tørr brødsmuler
- Omtrent 2 1/2 kopper olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Dekk potetene rikelig med saltet, kaldt vann (2 teskjeer for 4 liter) i en stor kjele, og la dem småkoke til de er møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet og avkjøl potetene i en stor bolle til de er kalde, ca. 45 minutter. Mos potetene, og rør inn oster, løk, salt, persille, 1/2 teskje pepper og salt etter smak. Rør inn 1 egg. Form potetblandingen til 24 avlange kroketter (ca. 1/4 kopp hver). Visp forsiktig de resterende 2 eggene i en flat skål, og ha brødsmuler i en annen flat skål. Dypp en krokett i egget, la overflødig renne av, og rull den deretter i brødsmulene for å dekke. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av krokettene. Varm opp 1/2 tomme olje i en tung 30 cm stor stekepanne over middels høy varme til den skinner. Stek krokettene i porsjoner, snu dem av og til, til de er gyldne og sprø, ca. 4–5 minutter per porsjon. Legg dem på tørkepapir for å renne av. Server umiddelbart.
- 2Dekk potetene rikelig med saltet, kaldt vann (2 teskjeer for 4 liter) i en stor kjele, og la dem småkoke til de er møre, ca. 15 minutter. Sil av vannet og avkjøl potetene i en stor bolle til de er kalde, ca. 45 minutter.
- 3Mos potetene, og rør inn oster, løk, salt, persille, 1/2 teskje pepper og salt etter smak. Rør inn 1 egg.
- 4Form potetblandingen til 24 avlange kroketter (ca. 1/4 kopp hver). Visp forsiktig de resterende 2 eggene i en flat skål, og ha brødsmuler i en annen flat skål. Dypp en krokett i egget, la overflødig renne av, og rull den deretter i brødsmulene for å dekke. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av krokettene.
- 5Varm opp 1/2 tomme olje i en tung 30 cm stor stekepanne over middels høy varme til den skinner. Stek krokettene i porsjoner, snu dem av og til, til de er gyldne og sprø, ca. 4–5 minutter per porsjon. Legg dem på tørkepapir for å renne av. Server umiddelbart.