Chock-Full Blondie Squares

Chock-Full Blondie Squares

oppskrift på chock-full blondie squares - en søt og sprø snack full av sjokolade og nøtter, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp kokende varmt vann
  • 1 kopp tørkede tranebær (5 oz)
  • 1 kopp tørkede surkirsebær (5 oz)
  • 1 kopp gule rosiner (5 oz)
  • 2 ½ kopper hvetemel
  • 1 ½ teskje natron
  • 1 teskje salt
  • ¾ teskje kanel
  • 2 staver (1 kopp) usaltet smør, smeltet og avkjølt
  • 2 kopper sukker
  • 3 store egg
  • 1 ½ teskje vanilje
  • 1 kopp hele mandler med skinn (6 oz), ristet og grovhakket
  • 8 oz finkvalitets bittersøt sjokolade (ikke usøtet; helst 60–70 % kakao), grovhakket
  • Spesialutstyr: en langpanne på 17 x 12 tommer (ca. 43 x 30 cm) med 1 tomme dybde
  • Tilbehør: eggekremis (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 160°C (325°F). Smør og mellegg en bakeform, og rull av overflødig mel. Hell kokende vann over tørket frukt i en liten bolle og la det trekke i 20 minutter, deretter sil av vannet og la det renne godt av. Bland sammen mel, natron, salt og kanel i en annen bolle. Pisk sammen smør, sukker, egg og vanilje med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er kremaktig, ca. 1 minutt. Senk hastigheten til lav, og tilsett melblandingen, og bland til det akkurat er kombinert. Vend inn tørket frukt, mandler og sjokolade. Fordel røren jevnt i bakeformen og stek til den er gyllenbrun og en trepinne eller kakepin satt inn i midten kommer ut ren, ca. 25–30 minutter. La den avkjøle helt i formen på en rist. Bruk en tynn kniv til å løsne blondien fra kantene av formen, og skjær den deretter i omtrent 7,5 cm store firkanter.
  2. 2Sett ovnracket i midten og forvarm ovnen til 160°C (325°F). Smør og mellegg en bakeform, og rull av overflødig mel.
  3. 3Hell kokende vann over tørket frukt i en liten bolle og la det trekke i 20 minutter, deretter sil av vannet og la det renne godt av.
  4. 4Bland sammen mel, natron, salt og kanel i en annen bolle.
  5. 5Pisk sammen smør, sukker, egg og vanilje med en elektrisk mikser på høy hastighet til det er kremaktig, ca. 1 minutt. Senk hastigheten til lav, og tilsett melblandingen, og bland til det akkurat er kombinert. Vend inn tørket frukt, mandler og sjokolade.
  6. 6Fordel røren jevnt i bakeformen og stek til den er gyllenbrun og en trepinne eller kakepin satt inn i midten kommer ut ren, ca. 25–30 minutter. La den avkjøle helt i formen på en rist. Bruk en tynn kniv til å løsne blondien fra kantene av formen, og skjær den deretter i omtrent 7,5 cm store firkanter.