Persille-, rødløk- og granateplesalat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull salat med persille, rødløk og granateple. Perfekt som forrett eller lett måltid i sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 stor rød løk, tynne skiver
- 2. 1 ½ teskjeer sukker
- 3. 1 teskje malt sumac
- 4. kosher salt
- 5. 3 spiseskjeer olivenolje
- 6. 1 spiseskje rødvinseddik
- 7. 1 teskje granateplemelasse eller ½ teskje honning
- 8. 4 kopper (lett pakket) ferske flatbladpersilleblader med møre stilker
- 9. ¼ kopp granateplefrø
Fremgangsmåte
- 11. Bland løk, sukker og sumac i en middels stor bolle; krydre med salt og la det stå i 30 minutter. Tilsett olje, eddik og granateplesirup, og vend det godt sammen; la det stå i 5 minutter. Rett før servering, vend inn hakket persille og granateplefrø; krydre med salt.
- 22. Bland løk, sukker og sumac i en middels stor bolle; krydre med salt og la det stå i 30 minutter.
- 33. Tilsett olje, eddik og granateplesirup, og vend det godt sammen; la det stå i 5 minutter.
- 44. Rett før servering, vend inn hakket persille og granateplefrø; krydre med salt.