Persille-, rødløk- og granateplesalat

Persille-, rødløk- og granateplesalat

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull salat med persille, rødløk og granateple. Perfekt som forrett eller lett måltid i sommermånedene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 stor rød løk, tynne skiver
  • 2. 1 ½ teskjeer sukker
  • 3. 1 teskje malt sumac
  • 4. kosher salt
  • 5. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 6. 1 spiseskje rødvinseddik
  • 7. 1 teskje granateplemelasse eller ½ teskje honning
  • 8. 4 kopper (lett pakket) ferske flatbladpersilleblader med møre stilker
  • 9. ¼ kopp granateplefrø

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland løk, sukker og sumac i en middels stor bolle; krydre med salt og la det stå i 30 minutter. Tilsett olje, eddik og granateplesirup, og vend det godt sammen; la det stå i 5 minutter. Rett før servering, vend inn hakket persille og granateplefrø; krydre med salt.
  2. 22. Bland løk, sukker og sumac i en middels stor bolle; krydre med salt og la det stå i 30 minutter.
  3. 33. Tilsett olje, eddik og granateplesirup, og vend det godt sammen; la det stå i 5 minutter.
  4. 44. Rett før servering, vend inn hakket persille og granateplefrø; krydre med salt.