Caesar-stil Puntarelle

Caesar-stil Puntarelle

Lær hvordan du lager caesar-style puntarelle, en frisk og smakfull forrett med italienske smaker. Perfekt for sommermenyen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp grovhakkede friske brødsmuler
  • 1 spiseskje olivenolje
  • 1/4 teskje tørket oregano
  • Kosher-salt
  • 8 ansjovisfileter på tube
  • 1 stort eggeplomme
  • 1 liten sjalottløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 unse Parmesanost, finrevet (ca. 1 kopp), pluss mer til servering
  • 2 spiseskjeer hvitvinseddik
  • 4 1/2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 2 teskjeer Dijon-sennep
  • 1 teskje Worcestershire-saus
  • 3 dråper hot sauce (helst Tabasco)
  • 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1/4 kopp olivenolje
  • Nykvernet svart pepper
  • 6 kopper tynne skiver av puntarelle eller revne escarole-blader
  • 4 boquerones (marinerte hvite ansjovis), hakket (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Bland brødsmuler med olje og tørket oregano på et bakepapirkledd stekebrett, og krydre med salt. Rist dem i ovnen, og rør om halvveis for jevn farging, til de er gyldne, ca. 8–10 minutter. La dem avkjøle. Mens brødet ristes, blend ansjos, eggeplomme, sjalottløk, hvitløk, Parmesan, eddik, sitronsaft, sennep, Worcestershire-saus og hot sauce i en blender til det er jevnt. Når motoren går, hell sakte inn begge oljene; blend til det er glatt og emulsifisert. Krydre dressingen med salt og pepper. Vend puntarelle, boquerones (hvis brukt) og 2 ss. dressing i en stor bolle (sett igjen resten av dressingen til en annen bruk); krydre med salt. Server salaten toppet med brødsmuler og mer Parmesan.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Bland brødsmuler med olje og tørket oregano på et bakepapirkledd stekebrett, og krydre med salt. Rist dem i ovnen, og rør om halvveis for jevn farging, til de er gyldne, ca. 8–10 minutter. La dem avkjøle.
  3. 3Mens brødet ristes, blend ansjos, eggeplomme, sjalottløk, hvitløk, Parmesan, eddik, sitronsaft, sennep, Worcestershire-saus og hot sauce i en blender til det er jevnt. Når motoren går, hell sakte inn begge oljene; blend til det er glatt og emulsifisert. Krydre dressingen med salt og pepper.
  4. 4Vend puntarelle, boquerones (hvis brukt) og 2 ss. dressing i en stor bolle (sett igjen resten av dressingen til en annen bruk); krydre med salt.
  5. 5Server salaten toppet med brødsmuler og mer Parmesan.
  6. 6Forberedelse i forkant: Dressingen kan lages ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
  7. 7Dressingen kan lages ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.