
Caesar-stil Puntarelle
Lær hvordan du lager caesar-style puntarelle, en frisk og smakfull forrett med italienske smaker. Perfekt for sommermenyen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp grovhakkede friske brødsmuler
- 1 spiseskje olivenolje
- 1/4 teskje tørket oregano
- Kosher-salt
- 8 ansjovisfileter på tube
- 1 stort eggeplomme
- 1 liten sjalottløk, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 unse Parmesanost, finrevet (ca. 1 kopp), pluss mer til servering
- 2 spiseskjeer hvitvinseddik
- 4 1/2 teskjeer fersk sitronsaft
- 2 teskjeer Dijon-sennep
- 1 teskje Worcestershire-saus
- 3 dråper hot sauce (helst Tabasco)
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1/4 kopp olivenolje
- Nykvernet svart pepper
- 6 kopper tynne skiver av puntarelle eller revne escarole-blader
- 4 boquerones (marinerte hvite ansjovis), hakket (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Bland brødsmuler med olje og tørket oregano på et bakepapirkledd stekebrett, og krydre med salt. Rist dem i ovnen, og rør om halvveis for jevn farging, til de er gyldne, ca. 8–10 minutter. La dem avkjøle. Mens brødet ristes, blend ansjos, eggeplomme, sjalottløk, hvitløk, Parmesan, eddik, sitronsaft, sennep, Worcestershire-saus og hot sauce i en blender til det er jevnt. Når motoren går, hell sakte inn begge oljene; blend til det er glatt og emulsifisert. Krydre dressingen med salt og pepper. Vend puntarelle, boquerones (hvis brukt) og 2 ss. dressing i en stor bolle (sett igjen resten av dressingen til en annen bruk); krydre med salt. Server salaten toppet med brødsmuler og mer Parmesan.
- 2Forvarm ovnen til 175°C. Bland brødsmuler med olje og tørket oregano på et bakepapirkledd stekebrett, og krydre med salt. Rist dem i ovnen, og rør om halvveis for jevn farging, til de er gyldne, ca. 8–10 minutter. La dem avkjøle.
- 3Mens brødet ristes, blend ansjos, eggeplomme, sjalottløk, hvitløk, Parmesan, eddik, sitronsaft, sennep, Worcestershire-saus og hot sauce i en blender til det er jevnt. Når motoren går, hell sakte inn begge oljene; blend til det er glatt og emulsifisert. Krydre dressingen med salt og pepper.
- 4Vend puntarelle, boquerones (hvis brukt) og 2 ss. dressing i en stor bolle (sett igjen resten av dressingen til en annen bruk); krydre med salt.
- 5Server salaten toppet med brødsmuler og mer Parmesan.
- 6Forberedelse i forkant: Dressingen kan lages ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.
- 7Dressingen kan lages ett døgn i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.