Gulrotpuré med Kalamata-oliven
Lær hvordan du lager en kremet gulerotpuré med smakfulle kalamataoliven. Perfekt som tilbehør til hovedretten din. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund gulrøtter, skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 2. 2 hvitløksfedd
- 3. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 4. 1/2 kopp lavsodium kyllingbuljong
- 5. 1/2 kopp utkjernede Kalamata- eller andre saltede svarte oliven (2 unser), skivet
Fremgangsmåte
- 11. Dekk gulrøtter og hvitløk med saltet vann med 1 tomme i en kjele på 2 til 3 liter og kok opp, delvis dekket, til de er møre, ca. 15 minutter. Sil godt av i en sil, og kjør deretter gulrøtter og hvitløk i en blender eller food processor sammen med smør og buljong til det er helt glatt. Overfør puréen til en kjele og tilsett oliven, deretter kok over lav varme, rør hyppig, bare til det er varmt.
- 22. Dekk gulrøtter og hvitløk med saltet vann med 1 tomme i en kjele på 2 til 3 liter og kok opp, delvis dekket, til de er møre, ca. 15 minutter. Sil godt av i en sil, og kjør deretter gulrøtter og hvitløk i en blender eller food processor sammen med smør og buljong til det er helt glatt.
- 33. Overfør puréen til en kjele og tilsett oliven, deretter kok over lav varme, rør hyppig, bare til det er varmt.