Fersk tunfisk-salat
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull fersk tunfiskesalat. Perfekt for lunsj eller lett middag, med friske ingredienser og rask tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 2. 2 ferske tunfisksteiker (ca. 225 gram hver)
- 3. 1/2 kopp finhakket selleri
- 4. 1/2 kopp finhakket Granny Smith eple med skallet på
- 5. 2 vårløk, tynne skiver
- 6. 1/2 kopp majones
- 7. 3 spiseskjeer finhakkede ferske basilikumblader
- 8. 4 gode indre blader av radicchio, til serveringsskåler
- 9. Ristet bondebrød
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp oljen i en stor, non-stick stekepanne på middels høy varme. Brun tunfisken på den første siden i 5 minutter, til den er lett brunet. Snu den med en stekespade og brun den i ytterligere 3 minutter eller til den er kokt etter eget ønske. La tunfisken hvile i 5 minutter.
- 22. Smul inn tunfisken i 1x1/2-tommers biter og legg den i en stor bolle. Vend forsiktig inn selleri, eple og vårløk. Krydre med salt.
- 33. Rør inn majones og basilikum i tunfisken. Server i radicchioskåler med ristet bondebrød.