Vegetarburger
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull veggie burger hjemme. Perfekt for en sunn lunsj eller middag, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp hvitt langkornet ris
- 2. 2 bokser á 15 unser svarte bønner, skylt
- 3. 1 middels sjalottløk, hakket
- 4. 6 skiver sylteagurkjalapeño
- 5. 1 spiseskje ferdiglaget barbecue-saus
- 6. 1 teskje chilipulver, helst ancho
- 7. 1/2 teskje malt spisskummen
- 8. 1 eggehvite
- 9. Kosher-salt, nykvernet pepper
- 10. 4 spiseskjeer vegetabilsk olje, delt
- 11. 6 hamburgerbrød
- 12. Favorittoppinger til burgeren (til servering)
Fremgangsmåte
- 11. Kok ris i henhold til pakkens anvisninger (du skal ha 1 kopp kokt ris) og la den avkjøle. Sett til side 1/2 kopp bønner. Kjør shallot, jalapeño, barbecue-saus, chilipulver, spisskummen og de resterende bønnene i en food processor til en grovkornet puré dannes. Overfør puréen til en middels stor bolle og bland inn eggehvite, ris og de reserverte bønnene; krydre med salt og pepper. Form blandingen til 6 burgere ca. 1/2" tykke; dekk til og sett i kjøleskapet i 1 time (dette hjelper med å binde burgerne slik at de holder seg hele under koking). Varm opp 2 spiseskjeer olje i en stor stekepanne over middels varme. Arbeid i to omganger og tilsett de resterende 2 spiseskjeene olje mellom hver batch, og stek burgerne til de er brune og sprø, ca. 5 minutter på hver side. Server på brød med ønsket tilbehør.