Lasagne
Lær hvordan du lager en deilig lasagna med denne enkle oppskriften. Perfekt for familiemiddager og helgekos. En klassisk italiensk rett som alle vil elske!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper tørkede soltørkede tomater, bløtlagt i filtrert vann i 1 til 4 timer og deretter drenert
- 2. 4 Roma-tomater, delt i to og frø fjernet
- 3. 12 cherrytomater, eller 3 ekstra Roma-tomater, delt i to og frø fjernet
- 4. 4 hvitløksfedd
- 5. 1/2 teskje keltisk salt (se tips nedenfor)
- 6. 1 spiseskje finhakket sjalottløk
- 7. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 8. 2 spiseskjeer lønnesirup
- 9. 1/2 teskje ferskpresset sitronjuice
- 10. 8 ferske basilikumblader
- 11. 2 spiseskjeer fersk oregano
- 12. 1 1/2 teskje fersk timian
- 13. 1 kopp søtmais
- 14. 1/4 kopp finhakket løk
- 15. 4 kopper cremini-sopp, skivet ca. 3 mm tykt
- 16. 2 spiseskjeer nama shoyu (se tips nedenfor)
- 17. 2 1/2 hvitløksfedd, knust
- 18. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 19. 4 zucchini, hver 20–25 cm lang og 4 cm i diameter
- 20. 1 bunt spinat, stilker fjernet
- 21. 1/2 kopp ferske basilikumblader, rullet opp og skåret i chiffonade
- 22. Keltisk havsalt og nykvernet pepper
- 23. 1 1/4 kopp urtekremost
- 24. 1/2 kopp søtmais
- 25. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 26. 1/4 kopp filtrert vann
- 27. Keltisk havsalt og nykvernet pepper
- 28. 20 druestomater, delt i to
- 29. 3 kopper små salatblader
- 30. 6 spiseskjeer shaved Rawmesan
- 31. 2 teskjeer ferskpresset sitronjuice
- 32. 4 teskjeer ekstra virgin olivenolje
- 33. Keltisk havsalt og nykvernet pepper
- 34. 8 teskjeer basilikumolje
- 35. Nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. Metode For å lage marinara-sausen: I en foodprocessor, pulsér de soltørkede tomatene til de er i små biter. Tilsett roma-tomater, cherrytomater, hvitløk, salt, sjalottløk, olivenolje, lønnesirup og sitronsaft, og kjør til det er jevnt. Tilsett basilikum, oregano og timian, og pulsér i omtrent 4 minutter, eller til urtene er finhakket. Bland mais og løk, fordel på en dehydratorrist, og dehydrér ved 40°C i 1 time, eller til de er myke. (Denne korte tørkingen hjelper med å redusere den sterke smaken av grønnsakene.) Sett til side til bruk. Bland sopp, shoyu, hvitløk og 2 ss olivenolje i en bolle, og la stå i 20 minutter. Sil av væsken, dekk til, og sett til side. Bruk en mandolin, kutt zucchini på langs i brede, tynne skiver. Sett til side til bruk. Rett før montering av lasagnen, bland spinat, basilikum, en klype salt og de resterende to spiseskjeene olivenolje i en bolle, og vend godt sammen.
- 2For å montere lasagnen: Kle en metallform på 7 x 3 x 3 tommer med løs sider med plastfolie, og la det være en overhengende kant på de lange sidene. Legg et lag med zucchini-"nudler" i formen, og dekk bunnen og sidene, slik at nudlene henger 5 cm over kanten. Legg på følgende lag i denne rekkefølgen: en dobbel lag med sopp; halvparten av urteosten; et lag med spinat, tre blader tykt; halvparten av marinara-sausen; halvparten av mais og løk; et dryss salt og pepper; en dobbel lag med zucchini-nudler, ett horisontalt og ett vertikalt; de resterende sopplagene i to lag, resten av urteosten, et lag med spinat, resten av marinara-sausen, resten av mais og løk, et dryss salt og pepper, og de resterende spinatbladene i ett lag. Dra opp plastfolien for å stramme sidene, og brett over de overhengende zucchini-bitene. Puss til med mer zucchini om nødvendig for å dekke helt med et lag zucchini. Dekk med plastfolie og trykk ned godt. Sett i kjøleskapet i 3 timer. Fjern formens sider, ta ut terrinen med plastfolie, og stram plasten ytterligere ved å dra i en lang kant. Med plasten fortsatt på, skjær terrinen i 8 skiver, hver litt over 2,5 cm tykk. Fjern forsiktig plasten fra hver skive. Lagene kan forskyve seg litt, men du kan lett presse dem tilbake på plass.
- 3For å lage mais-sausen: I en kraftig blender, kjør sammen mais, olivenolje og vann til en jevn puré. Sil gjennom en finmasket sikt, og smak til med salt og pepper.
- 4For å lage salaten: Bland tomater, salatblader, Rawmesan, sitronsaft og olivenolje i en bolle, og vend godt sammen. Smak til med salt og pepper.
- 52. For å lage marinara-sausen: I en foodprocessor, pulsér de soltørkede tomatene til de er i små biter. Tilsett roma-tomater, cherrytomater, hvitløk, salt, sjalottløk, olivenolje, lønnesirup og sitronsaft, og kjør til det er jevnt. Tilsett basilikum, oregano og timian, og pulsér i omtrent 4 minutter, eller til urtene er finhakket.
- 63. Bland mais og løk, fordel på en dehydratorrist, og dehydrér ved 40°C i 1 time, eller til de er myke. (Denne korte tørkingen hjelper med å redusere den sterke smaken av grønnsakene.) Sett til side til bruk.
- 74. Bland sopp, shoyu, hvitløk og 2 ss olivenolje i en bolle, og la stå i 20 minutter. Sil av væsken, dekk til, og sett til side.
- 85. Bruk en mandolin, kutt zucchini på langs i brede, tynne skiver. Sett til side til bruk.
- 96. Rett før montering av lasagnen, bland spinat, basilikum, en klype salt og de resterende to spiseskjeene olivenolje i en bolle, og vend godt sammen.
- 107. For å montere lasagnen: Kle en metallform på 7 x 3 x 3 tommer med løs sider med plastfolie, og la det være en overhengende kant på de lange sidene. Legg et lag med zucchini-"nudler" i formen, og dekk bunnen og sidene, slik at nudlene henger 5 cm over kanten. Legg på følgende lag i denne rekkefølgen: en dobbel lag med sopp; halvparten av urteosten; et lag med spinat, tre blader tykt; halvparten av marinara-sausen; halvparten av mais og løk; et dryss salt og pepper; en dobbel lag med zucchini-nudler, ett horisontalt og ett vertikalt; de resterende sopplagene i to lag, resten av urteosten, et lag med spinat, resten av marinara-sausen, resten av mais og løk, et dryss salt og pepper, og de resterende spinatbladene i ett lag. Dra opp plastfolien for å stramme sidene, og brett over de overhengende zucchini-bitene. Puss til med mer zucchini om nødvendig for å dekke helt med et lag zucchini. Dekk med plastfolie og trykk ned godt. Sett i kjøleskapet i 3 timer. Fjern formens sider, ta ut terrinen med plastfolie, og stram plasten ytterligere ved å dra i en lang kant. Med plasten fortsatt på, skjær terrinen i 8 skiver, hver litt over 2,5 cm tykk. Fjern forsiktig plasten fra hver skive. Lagene kan forskyve seg litt, men du kan lett presse dem tilbake på plass.
- 118. For å lage mais-sausen: I en kraftig blender, kjør sammen mais, olivenolje og vann til en jevn puré. Sil gjennom en finmasket sikt, og smak til med salt og pepper.
- 129. For å lage salaten: Bland tomater, salatblader, Rawmesan, sitronsaft og olivenolje i en bolle, og vend godt sammen. Smak til med salt og pepper.
- 1310. Montering Plasser en skive av terrinen rett under midten av hver tallerken. Fordel en fjerdedel av salaten klokken 12. På hver tallerken. Skje en fjerdedel av mais-sausen til høyre for terrinskiven, og drypp 2 teskjeer basilikumolje over sausen. Topp med pepper.
- 1411. Plasser en skive av terrinen rett under midten av hver tallerken. Fordel en fjerdedel av salaten klokken 12. Skje en fjerdedel av mais-sausen til høyre for terrinskiven, og drypp 2 teskjeer basilikumolje over. Topp med pepper.