Lasagne

Lasagne

Lær hvordan du lager en deilig lasagna med denne enkle oppskriften. Perfekt for familiemiddager og helgekos. En klassisk italiensk rett som alle vil elske!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper tørkede soltørkede tomater, bløtlagt i filtrert vann i 1 til 4 timer og deretter drenert
  • 2. 4 Roma-tomater, delt i to og frø fjernet
  • 3. 12 cherrytomater, eller 3 ekstra Roma-tomater, delt i to og frø fjernet
  • 4. 4 hvitløksfedd
  • 5. 1/2 teskje keltisk salt (se tips nedenfor)
  • 6. 1 spiseskje finhakket sjalottløk
  • 7. 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 8. 2 spiseskjeer lønnesirup
  • 9. 1/2 teskje ferskpresset sitronjuice
  • 10. 8 ferske basilikumblader
  • 11. 2 spiseskjeer fersk oregano
  • 12. 1 1/2 teskje fersk timian
  • 13. 1 kopp søtmais
  • 14. 1/4 kopp finhakket løk
  • 15. 4 kopper cremini-sopp, skivet ca. 3 mm tykt
  • 16. 2 spiseskjeer nama shoyu (se tips nedenfor)
  • 17. 2 1/2 hvitløksfedd, knust
  • 18. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 19. 4 zucchini, hver 20–25 cm lang og 4 cm i diameter
  • 20. 1 bunt spinat, stilker fjernet
  • 21. 1/2 kopp ferske basilikumblader, rullet opp og skåret i chiffonade
  • 22. Keltisk havsalt og nykvernet pepper
  • 23. 1 1/4 kopp urtekremost
  • 24. 1/2 kopp søtmais
  • 25. 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 26. 1/4 kopp filtrert vann
  • 27. Keltisk havsalt og nykvernet pepper
  • 28. 20 druestomater, delt i to
  • 29. 3 kopper små salatblader
  • 30. 6 spiseskjeer shaved Rawmesan
  • 31. 2 teskjeer ferskpresset sitronjuice
  • 32. 4 teskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 33. Keltisk havsalt og nykvernet pepper
  • 34. 8 teskjeer basilikumolje
  • 35. Nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Metode— For å lage marinara-sausen: I en foodprocessor, pulsér de soltørkede tomatene til de er i små biter. Tilsett roma-tomater, cherrytomater, hvitløk, salt, sjalottløk, olivenolje, lønnesirup og sitronsaft, og kjør til det er jevnt. Tilsett basilikum, oregano og timian, og pulsér i omtrent 4 minutter, eller til urtene er finhakket. Bland mais og løk, fordel på en dehydratorrist, og dehydrér ved 40°C i 1 time, eller til de er myke. (Denne korte tørkingen hjelper med å redusere den sterke smaken av grønnsakene.) Sett til side til bruk. Bland sopp, shoyu, hvitløk og 2 ss olivenolje i en bolle, og la stå i 20 minutter. Sil av væsken, dekk til, og sett til side. Bruk en mandolin, kutt zucchini på langs i brede, tynne skiver. Sett til side til bruk. Rett før montering av lasagnen, bland spinat, basilikum, en klype salt og de resterende to spiseskjeene olivenolje i en bolle, og vend godt sammen.
  2. 2For å montere lasagnen: Kle en metallform på 7 x 3 x 3 tommer med løs sider med plastfolie, og la det være en overhengende kant på de lange sidene. Legg et lag med zucchini-"nudler" i formen, og dekk bunnen og sidene, slik at nudlene henger 5 cm over kanten. Legg på følgende lag i denne rekkefølgen: en dobbel lag med sopp; halvparten av urteosten; et lag med spinat, tre blader tykt; halvparten av marinara-sausen; halvparten av mais og løk; et dryss salt og pepper; en dobbel lag med zucchini-nudler, ett horisontalt og ett vertikalt; de resterende sopplagene i to lag, resten av urteosten, et lag med spinat, resten av marinara-sausen, resten av mais og løk, et dryss salt og pepper, og de resterende spinatbladene i ett lag. Dra opp plastfolien for å stramme sidene, og brett over de overhengende zucchini-bitene. Puss til med mer zucchini om nødvendig for å dekke helt med et lag zucchini. Dekk med plastfolie og trykk ned godt. Sett i kjøleskapet i 3 timer. Fjern formens sider, ta ut terrinen med plastfolie, og stram plasten ytterligere ved å dra i en lang kant. Med plasten fortsatt på, skjær terrinen i 8 skiver, hver litt over 2,5 cm tykk. Fjern forsiktig plasten fra hver skive. Lagene kan forskyve seg litt, men du kan lett presse dem tilbake på plass.
  3. 3For å lage mais-sausen: I en kraftig blender, kjør sammen mais, olivenolje og vann til en jevn puré. Sil gjennom en finmasket sikt, og smak til med salt og pepper.
  4. 4For å lage salaten: Bland tomater, salatblader, Rawmesan, sitronsaft og olivenolje i en bolle, og vend godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  5. 52. For å lage marinara-sausen: I en foodprocessor, pulsér de soltørkede tomatene til de er i små biter. Tilsett roma-tomater, cherrytomater, hvitløk, salt, sjalottløk, olivenolje, lønnesirup og sitronsaft, og kjør til det er jevnt. Tilsett basilikum, oregano og timian, og pulsér i omtrent 4 minutter, eller til urtene er finhakket.
  6. 63. Bland mais og løk, fordel på en dehydratorrist, og dehydrér ved 40°C i 1 time, eller til de er myke. (Denne korte tørkingen hjelper med å redusere den sterke smaken av grønnsakene.) Sett til side til bruk.
  7. 74. Bland sopp, shoyu, hvitløk og 2 ss olivenolje i en bolle, og la stå i 20 minutter. Sil av væsken, dekk til, og sett til side.
  8. 85. Bruk en mandolin, kutt zucchini på langs i brede, tynne skiver. Sett til side til bruk.
  9. 96. Rett før montering av lasagnen, bland spinat, basilikum, en klype salt og de resterende to spiseskjeene olivenolje i en bolle, og vend godt sammen.
  10. 107. For å montere lasagnen: Kle en metallform på 7 x 3 x 3 tommer med løs sider med plastfolie, og la det være en overhengende kant på de lange sidene. Legg et lag med zucchini-"nudler" i formen, og dekk bunnen og sidene, slik at nudlene henger 5 cm over kanten. Legg på følgende lag i denne rekkefølgen: en dobbel lag med sopp; halvparten av urteosten; et lag med spinat, tre blader tykt; halvparten av marinara-sausen; halvparten av mais og løk; et dryss salt og pepper; en dobbel lag med zucchini-nudler, ett horisontalt og ett vertikalt; de resterende sopplagene i to lag, resten av urteosten, et lag med spinat, resten av marinara-sausen, resten av mais og løk, et dryss salt og pepper, og de resterende spinatbladene i ett lag. Dra opp plastfolien for å stramme sidene, og brett over de overhengende zucchini-bitene. Puss til med mer zucchini om nødvendig for å dekke helt med et lag zucchini. Dekk med plastfolie og trykk ned godt. Sett i kjøleskapet i 3 timer. Fjern formens sider, ta ut terrinen med plastfolie, og stram plasten ytterligere ved å dra i en lang kant. Med plasten fortsatt på, skjær terrinen i 8 skiver, hver litt over 2,5 cm tykk. Fjern forsiktig plasten fra hver skive. Lagene kan forskyve seg litt, men du kan lett presse dem tilbake på plass.
  11. 118. For å lage mais-sausen: I en kraftig blender, kjør sammen mais, olivenolje og vann til en jevn puré. Sil gjennom en finmasket sikt, og smak til med salt og pepper.
  12. 129. For å lage salaten: Bland tomater, salatblader, Rawmesan, sitronsaft og olivenolje i en bolle, og vend godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  13. 1310. Montering— Plasser en skive av terrinen rett under midten av hver tallerken. Fordel en fjerdedel av salaten klokken 12. På hver tallerken. Skje en fjerdedel av mais-sausen til høyre for terrinskiven, og drypp 2 teskjeer basilikumolje over sausen. Topp med pepper.
  14. 1411. Plasser en skive av terrinen rett under midten av hver tallerken. Fordel en fjerdedel av salaten klokken 12. Skje en fjerdedel av mais-sausen til høyre for terrinskiven, og drypp 2 teskjeer basilikumolje over. Topp med pepper.