Colombianske arepas

Colombianske arepas

Lær hvordan du lager autentiske colombianske arepas med vår enkle oppskrift. Perfekt for frokost, lunsj eller middag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1 kopp arepamel (forkokt maisgryn)
  • 2. 1 kopp smuldret ricotta salata eller revet mozzarella (ca. 115 gram)
  • 3. 1 kopp pluss 2 spiseskjeer vann
  • 4. 1/4 kopp vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen arepamel, ost og 1/8 teskje salt i en bolle, og rør inn vann til det er godt blandet. La det stå til nok vann er absorbert, slik at en myk deig dannes, i 1 til 2 minutter (deigen vil fortsette å bli fastere). Form 3 måleskjeer deig til én ball og trykk den flatt mellom håndflatene, forsiktig press for å danne en 1/4-tommers tykk patty (2 1/2 til 2 3/4 tommer bred), og trykk forsiktig rundt sidene for å fjerne sprekker. Overfør til en overflate dekket med bakepapir. Form flere sirkler med resten av deigen på samme måte, og legg dem på bakepapiret. Varm opp olje i en stor non-stick- eller støpejernspanne over middels varme til den skinner, og stek arepene i 2 omganger, snu dem én gang, til de er dyp gyldne i flekker, totalt 8 til 10 minutter per batch. La dem renne av på kjøkkenpapir.
  2. 22. Bland sammen arepamel, ost og 1/8 teskje salt i en bolle, og rør inn vann til det er godt blandet. La det stå til nok vann er absorbert, slik at en myk deig dannes, i 1 til 2 minutter (deigen vil fortsette å bli fastere).
  3. 33. Form 3 måleskjeer deig til én ball og trykk den flatt mellom håndflatene, forsiktig press for å danne en 1/4-tommers tykk patty (2 1/2 til 2 3/4 tommer bred), og trykk forsiktig rundt sidene for å fjerne sprekker. Overfør til en overflate dekket med bakepapir. Form flere sirkler med resten av deigen på samme måte, og legg dem på bakepapiret.
  4. 44. Varm opp olje i en stor non-stick- eller støpejernspanne over middels varme til den skinner, og stek arepene i 2 omganger, snu dem én gang, til de er dyp gyldne i flekker, totalt 8 til 10 minutter per batch. La dem renne av på kjøkkenpapir.