
Sørvestlige eggeruller
Lær hvordan du lager deilige southwestern egg rolls med denne enkle oppskriften. Perfekt for forretter eller snacks, med en spennende smak av sørvestlige krydder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 skinn- og benfri kyllingbrysthalvdel
- 2 spiseskjeer finhakket grønn løk
- 2 spiseskjeer finhakket rød paprika
- 1/3 kopp frosne maiskorn
- 1/4 kopp svarte bønner, skylt og drenert
- 2 spiseskjeer frossen hakket spinat, tint og drenert
- 2 spiseskjeer hakkede jalapeñopepper
- 1/2 spiseskje finhakket fersk persille
- 1/2 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje chilipulver
- 1/3 teskje salt
- et klype malt cayennepepper
- 3/4 kopp revet Monterey Jack-ost
- 5 (15 cm) mel tortillas
- 1 liter olje til dypsteking
Fremgangsmåte
- 1Gni 1 spiseskje vegetabilsk olje over kyllingbrystet. I en middels stor kjele, kok opp kyllingen på middels varme i omtrent 5 minutter per side, til kjøttet ikke lenger er rosa og saften er klar. Ta av varmen og sett til side.
- 2Varm opp den resterende spiseskjeen vegetabilsk olje i en middels stor kjele over middels varme. Rør inn grønn løk og rød paprika. Kok og rør i 5 minutter, til det er mørt.
- 3Skjær kyllingen i terninger og bland den inn i pannen sammen med løk og rød paprika. Bland inn mais, svarte bønner, spinat, jalapeño, persille, spisskummen, chilipulver, salt og cayennepepper. Kok og rør i 5 minutter, til det er godt blandet og mørt. Ta av varmen og rør inn Monterey Jack-ost, slik at den smelter.
- 4Pakk tortillalefser inn i en ren, lett fuktig klut. Varm dem i mikrobølgeovnen på høy effekt i omtrent 1 minutt, eller til de er varme og myke.
- 5Fordel jevnt av fyllet på hver tortilla. Brett inn endene av tortillaene, og rull dem deretter tett rundt fyllet. Fest med tannpirkere. Plasser i en middels stor form, dekk med plastfolie, og sett i fryseren. Frys i minst 4 timer.
- 6I en stor, dyp stekepanne, varm opp oljen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) for dypfrying. Friter de frosne, fylte tortillaene i 10 minutter hver, eller til de er mørk gyldenbrune. La dem renne av på kjøkkenpapir før servering.