
Enkel brokkolipai
lær hvordan du lager en enkel og deilig brokkoli quiche med denne trinnvise oppskriften. perfekt for frokost, lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
frokost
Ingredienser
- 1 ss smør
- 1 løk, finhakket
- 1 ts finhakket hvitløk
- 2 kopper hakket fersk brokkoli
- 1 (23 cm) ubakt paibunn
- 1 ½ kopper revet mozzarellaost
- 4 egg, godt pisket
- 1 ½ kopper melk
- 1 ts salt
- ½ ts svart pepper
- 1 ss smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2På middels lav varme smelt smør i en stor kjele. Tilsett løk, hvitløk og brokkoli. Kok sakte, rør av og til, til grønnsakene er møre. Skje grønnsakene over i paibunnen og strø over ost.
- 3Bland egg og melk. Krydre med salt og pepper. Rør inn det smeltede smøret. Hell eggeblandingen over grønnsakene og osten.
- 4Stek i forvarmet ovn i 30 til 50 minutter, eller til midten har stivnet.