
Pølsesuppe med hvite bønner
Lær hvordan du lager en varm og mettende pølse- og hvitbønnesuppe. Perfekt for kalde dager med enkle ingredienser og rask tilberedning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 680 g søt eller sterk italiensk pølse, i skinn
- 3. 60 g tynne skiver av prosciutto, finhakket
- 4. 2 mellomstore løk, i middels terninger
- 5. 2 mellomstore gulrøtter, skrellet og i middels terninger
- 6. 2 mellomstore selleristilker, i middels terninger
- 7. 1 ts tørkede timianblader
- 8. 3 bokser à 450 g store Northern- eller andre hvite bønner, uavrent
- 9. 1 liter kyllingkraft (kartong eller boks)
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor, dyp stekepanne eller suppekjele over middels høy varme. Når pannen er varm, tilsett pølsene; kok, snu en eller to ganger, til de er godt brune på alle sider, omtrent 5 minutter. (Pølsene vil ikke være helt kokte på dette tidspunktet.) Ta dem ut av pannen. Når de er avkjølt nok til å håndteres, skjær dem i skiver som er 1/4 tomme tykke.
- 22. Tilsett prosciutto, løk, gulrøtter, selleri og timian i den tomme stekepannen; kok, rør ofte, til det er godt brunt, 8 til 10 minutter. I en liten bolle, mos en boks bønner med en gaffel til en grov puré. Tilsett buljong, hele og moste bønner, og pølsene; dekk til og la det småkoke. Skru ned varmen til middels lav; la det småkoke, delvis dekket, for å blande smakene, i 20 minutter. La det hvile i 10 minutter; server.