
Kinesiske eggepastaer med røkt and og snøerter
oppskrift på kinesiske eggruller med røkt and og snøerter. enkel og smakfull rett som passer til hver anledning. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss soyasaus
- 2. 2 ss olivenolje
- 3. 1 ss hoisinsaus*
- 4. 1 ss uspesifisert riseddik
- 5. 100 g snøerter eller sukkererter, tynnhakket på langs (ca. 1 ½ kopp)
- 6. 1 rød paprika, skåret i matchstikkstykker
- 7. 1 pakke på 425 g tynne ferske kinesiske eggnudler**
- 8. 450 g røkt and, kalkun eller kylling, skåret i 3 x ¼ tommers strimler
- 9. ½ kopp ferske korianderblader
- 10. 2 ss tynnhakket grønn løk
- 11. 1 ss tynnhakket jalapeñochili med frø (helst rød)
Fremgangsmåte
- 11. Til dressingen: Visp soyasaus, olivenolje, hoisinsaus og riseddik i en stor bolle for å blande. La dressingen stå i romtemperatur mens du forbereder nudlene.
- 22. Til dressingen: Visp soyasaus, olivenolje, hoisinsaus og riseddik i en stor bolle for å blande. La dressingen stå i romtemperatur mens du forbereder nudlene.
- 33. For nudlene: Legg skivede snøerter og paprika i strimler i en middels stor bolle. Kok opp vann i en vannkoker eller en stor kjele. Hell det kokende vannet over snøertene og la det trekke i 10 sekunder. Sil av vannet godt. Skyll blandturen med kaldt vann og sil av igjen. Legg eggnudler i en stor bolle. Kok opp vann i en vannkoker eller stor kjele, og hell det kokende vannet over nudlene; rør nudlene for å skille dem. La nudlene trekke i 10 sekunder. Sil av vannet godt. Skyll nudlene med kaldt vann og sil av igjen. Tilsett snøert blandture, eggnudler, røkt and, korianderblader, grønn løk og jalapeño i bollen med dressingen. Vend godt for å dekke. Fordel nudelmiksen på tallerkener og server.
- 44. Legg skivede snøerter og paprika i strimler i en middels stor bolle. Kok opp vann i en vannkoker eller stor kjele. Hell det kokende vannet over snøertene og la det trekke i 10 sekunder. Sil av vannet godt. Skyll blandturen med kaldt vann og sil av igjen. Legg eggnudler i en stor bolle. Kok opp vann i en vannkoker eller stor kjele, og hell det kokende vannet over nudlene; rør nudlene for å skille dem. La nudlene trekke i 10 sekunder. Sil av vannet godt. Skyll nudlene med kaldt vann og sil av igjen.
- 55. Tilsett snøert blandture, eggnudler, røkt and, korianderblader, grønn løk og jalapeño i bollen med dressingen. Vend godt for å dekke. Fordel nudelmiksen på tallerkener og server.
- 66. *Hoisinsaus fås kjøpt i asiatiske matbutikker og i mange supermarkeder. **Ferske kinesiske eggnudler finnes i kjøleseksjonen hos asiatiske markeder.
- 77. *Hoisinsaus fås kjøpt i asiatiske matbutikker og i mange supermarkeder.
- 88. **Ferske kinesiske eggnudler finnes i kjøleseksjonen hos asiatiske markeder.