Landbrød-fyll med røkt skinke, geitost og tørkede kirsebær
oppskrift på smakfull country bread stuffing med røket skinke, kremet geitost og søte tørkede kirsebær. perfekt til høst- og vintermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp tørkede sure kirsebær
- 1 (1-punds) brød av landlig hvitt brød med sprø skorpe
- 1/4 kopp olivenolje
- 4 teskjeer finhakket fersk timian
- 1 stor hvitløksfedd, finhakket
- 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) smør
- 1 1/2 kopper finhakket løk
- 1 1/2 kopper tynne skiver selleri
- 1 1/4 kopper hakket røkt skinke (helst fra 2 kjøttfulle skinkebein)
- 1 kopp finhakket grønn paprika
- 1/3 kopp hakket fersk persille
- 1/2 kopp ristet, skrelte hasselnøtter, grovhakket
- 1 3/4 kopper lavsalt kyllingkraft eller kalkunbuljong, oppvarmet
- 4 unser kald fersk geitost, smuldret i 1/2-tommers biter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190°C. Legg kirsebærene i en bolle; dekk med kokende vann. La stå til de er myke, ca. 15 minutter. Sil av vannet. Skjær av bunnen og de korte endene på brødet; kast dem. Skjær resten av brødet med skorpe i 2,5 cm store terninger (ca. 10 kopper løst pakket). Legg dem i en stor bolle. Tilsett olje, timian og hvitløk; vend godt. Fordel på et stort bakepapirkledd stekebrett. Strø over salt og pepper. Stek til de er gylne og litt sprø, og rør ofte, ca. 20 minutter. Sett til side i den samme store bollen. Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett de neste fire ingrediensene. Sauter til grønnsakene er myke, ca. 10 minutter. Bland inn persille og kirsebær. FORBEREDELSER: Brødterningene og grønnsaksblandingen kan lages ett døgn i forveien. Oppbevar separat. Oppbevar brødet i romtemperatur. Avkjøl grønnsakene. Forvarm ovnen til 190°C. Smør en 28x18x5 cm glassform. Rør inn grønnsaker og nøtter i brødterningene. Tilsett varm buljong, og vend godt for å dekke. Bland inn osten. Overfør til formen. Dekk med smurt folie, med den smurte siden ned. Stek til det er gjennomvarmt, ca. 25 minutter. Fjern folien og stek videre til toppen er brun, ytterligere ca. 25 minutter, og server.
- 2Forvarm ovnen til 190°C. Legg kirsebærene i en bolle; dekk med kokende vann. La stå til de er myke, ca. 15 minutter. Sil av vannet.
- 3Skjær av bunnen og de korte endene på brødet; kast dem. Skjær resten av brødet med skorpe i 2,5 cm store terninger (ca. 10 kopper løst pakket). Legg dem i en stor bolle. Tilsett olje, timian og hvitløk; vend godt. Fordel på et stort bakepapirkledd stekebrett. Strø over salt og pepper. Stek til de er gylne og litt sprø, og rør ofte, ca. 20 minutter. Sett til side i den samme store bollen.
- 4Smelt smør i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett de neste fire ingrediensene. Sauter til grønnsakene er myke, ca. 10 minutter. Bland inn persille og kirsebær. FORBEREDELSER: Brødterningene og grønnsaksblandingen kan lages ett døgn i forveien. Oppbevar separat. Oppbevar brødet i romtemperatur. Avkjøl grønnsakene.
- 5Forvarm ovnen til 190°C. Smør en 28x18x5 cm glassform. Rør inn grønnsaker og nøtter i brødterningene. Tilsett varm buljong, og vend godt for å dekke. Bland inn osten. Overfør til formen. Dekk med smurt folie, med den smurte siden ned. Stek til det er gjennomvarmt, ca. 25 minutter. Fjern folien og stek videre til toppen er brun, ytterligere ca. 25 minutter, og server.