Sørvestlig grillstekt brisket med ancho-chilisaus
Lær å lage saftig southwestern barbecued brisket med smakfull ancho chile-saus. Perfekt til helgen eller når du vil imponere gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 4 teskjeer grovt kosher salt
- 1 spiseskje (pakket) gyllenbrunt sukker
- 2 teskjeer ancho-chili pulver*
- 1 teskje paprika
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje granulat hvitløk
- 1 teskje grovkvernet svart pepper
- 1 flatskåret brisket på 2,3 til 2,5 kilo (også kalt first-cut) med 1/4 til 1/2 tomme fettlag på én side
- 4 kopper hickory- eller eiketreflis, bløtlagt i vann i 1 time
- 4 engangs mini brødformer i aluminium, 15 x 9,5 x 5 cm (for treflis, hvis du bruker gassgrill)
- 2 engangs aluminiumsformer på 30 x 21 x 3 cm (for brisketen)
- Tykker aluminiumsfolie
- Ancho-chili saus
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 2Bland de første sju ingrediensene i en liten bolle. Gni krydderblandingen inn i brisketen. Pakk brisketen inn i plastfolie; oppbevar i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 24 timer.
- 3Bland de første sju ingrediensene i en liten bolle. Gni krydderblandingen inn i brisketen. Pakk brisketen inn i plastfolie; oppbevar i kjøleskapet i minst 2 timer og opptil 24 timer.
- 4For kullgrill: Fjern øverste rille fra grillen. Forbered grillen (lav varme). Tenn kullbriketter i en tennkamin; hell dem ut på én side av den nederste grillristen (du må tenne flere kullbriketter i tennkaminen for å fylle på 2 eller 3 ganger under grilling). Tøm 2 kopper trechips. Spre 2 kopper trechips over kullene. Sett grillristen tilbake på grillen. Varm opp grillen til 150°C (300°F).
- 5Fjern øverste rille fra grillen. Forbered grillen (lav varme). Tenn kullbriketter i en tennkamin; hell dem ut på én side av den nederste grillristen (du må tenne flere kullbriketter i tennkaminen for å fylle på 2 eller 3 ganger under grilling). Tøm 2 kopper trechips. Spre 2 kopper trechips over kullene. Sett grillristen tilbake på grillen. Varm opp grillen til 150°C (300°F).
- 6For gassgrill: Fjern øverste rille fra grillen. Forbered grillen (lav varme). Hvis du bruker en grill med 2 brennere, tenne én brenner. Hvis du bruker en grill med 3 brennere, la den midterste brenneren være av. Tøm 2 kopper trechips. Stable 2 mini brødformer (en inni den andre); fyll dem med 1 kopp trechips. Stable de resterende brødformene; fyll dem med 1 kopp trechips. Plasser formene over flammen (hvis du bruker en 3-brenner grill, plasser begge formene på én tent side). Sett risten tilbake på grillen. Varm opp til 150°C (300°F). (Hvis temperaturen blir for høy på en 3-brenner grill, skru av brenneren uten chips.)
- 7Fjern øverste rille fra grillen. Forbered grillen (lav varme). Hvis du bruker en grill med 2 brennere, tenne én brenner. Hvis du bruker en grill med 3 brennere, la den midterste brenneren være av. Tøm 2 kopper trechips. Stable 2 mini brødformer (en inni den andre); fyll dem med 1 kopp trechips. Stable de resterende formene; fyll dem med 1 kopp trechips. Plasser formene over flammen (hvis du bruker en 3-brenner grill, plasser begge formene på én tent side). Sett risten tilbake på grillen. Varm opp til 150°C (300°F). (Hvis temperaturen blir for høy på en 3-brenner grill, skru av brenneren uten chips.)
- 8Fjern brisketen fra plasten og legg den med fett siden opp i en aluminiumsform på 30 x 21 x 3 cm; plasser formen over den utenente delen av grillen. Dekk grillen. Kok brisketen til en hurtigtermometer som er satt inn i midten viser 70°C (160°F), ved å justere ventiler eller tilsette mer kull etter behov (hvis du bruker kullgrill), eller justere gassnivået (hvis du bruker gassgrill) for å opprettholde en temperatur på 120°C (250°F) inne i grillen, i omtrent 3 ½ time. Pensle brisketen med saften fra formen av og til, og tilsett mer drenert trechips etter behov. Fjern formen med brisketen. Kast formen og saften. Pakk brisketen tett inn i to brede lag med aluminiumsfolie av tung kvalitet. Plasser den i en ren aluminiumsform på 30 x 21 x 3 cm. Sett den tilbake på grillen over den utenente delen, og oppretthold en temperatur på 120°C (250°F) til en hurtigtermometer som er satt inn i den tykkeste delen av midten av brisketen viser 87°C (190°F), i omtrent 1 ½ time til. Overfør brisketen i formen til et bakepapirkledd stekebrett. La den hvile i minst 1 time og opptil 2 timer. Forsiktig, fjern folien og spar eventuelle safter. Overfør saften til en liten mugge. Plasser brisketen på arbeidsflaten. Skjær den i tynne skiver på tvers av kjønn; legg dem på et fat. Pensle brisketen med noe av saften. Server med resten av saften og Ancho Chili-sausen.
- 9Fjern brisketen fra plasten og legg den med fett siden opp i en aluminiumsform på 30 x 21 x 3 cm; plasser formen over den utenente delen av grillen. Dekk grillen. Kok brisketen til en hurtigtermometer som er satt inn i midten viser 70°C (160°F), ved å justere ventiler eller tilsette mer kull etter behov (hvis du bruker kullgrill), eller justere gassnivået (hvis du bruker gassgrill) for å opprettholde en temperatur på 120°C (250°F) inne i grillen, i omtrent 3 ½ time. Pensle brisketen med saften fra formen av og til, og tilsett mer drenert trechips etter behov.
- 10Fjern formen med brisketen. Kast formen og saften. Pakk brisketen tett inn i to brede lag med aluminiumsfolie av tung kvalitet. Plasser den i en ren aluminiumsform på 30 x 21 x 3 cm. Sett den tilbake på grillen over den utenente delen, og oppretthold en temperatur på 120°C (250°F) til en hurtigtermometer som er satt inn i den tykkeste delen av brisketen viser 87°C (190°F), i omtrent 1 ½ time til. Overfør brisketen i formen til et bakepapirkledd stekebrett. La den hvile i minst 1 time og opptil 2 timer.
- 11Forsiktig, fjern folien og spar eventuelle safter. Overfør saften til en liten mugge. Plasser brisketen på arbeidsflaten. Skjær den i tynne skiver på tvers av kjønn; legg dem på et fat. Pensle brisketen med noe av saften. Server med resten av saften og Ancho Chili-sausen.
- 12* Tilgjengelig i krydderseksjonen på mange supermarkeder og i latinamerikanske butikker.
- 13* Tilgjengelig i krydderseksjonen på mange supermarkeder og i latinamerikanske butikker.