Røkte bisonryggribber
oppskrift på røkt bisonrygg som gir en saftig og smakfull hovedrett. perfekt for grillkvelden eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stk. bisonryggribber
- Barbecuesaus, til servering
- 1 ss sitronpepper
- 1 ss hvitløkssalt
- 1 ts cayennepepper
- 1/2 ts tørket rosmarin
- 1/4 ts tørket timian
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en koker til 230° til 250°F. Ta ribbeina ut av kjøleskapet og marker dem med en skarp, spiss paringkniv. Bland alle ingrediensene til rub’en i en liten bolle og rør godt. Krydre ribbeina over hele overflaten med rub’en. Smør risten med olje og legg ribbeina på den med bena ned over indirekte varme. Dekk til og kok i 1 til 1 ½ time. Vend og kok i ytterligere 45 minutter, deretter vend igjen og kok i ytterligere 45 minutter, eller til de er møre og kan trekkes fra hverandre. Øk varmen til 350° til 400°F. Glaser ribbeina med sausen og kok i 5 til 7 minutter, vær forsiktig så du ikke brenner dem, vend deretter og glaser igjen, og kok i ytterligere 5 til 7 minutter. Gjenta 2 eller 3 ganger, hvis ønskelig. Overfør ribbeina til et skjærebrett og la dem hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 10 til 15 minutter. Skjær ribbeina i individuelle biter og server med barbecue-saus.
- 2Varm opp en koker til 230° til 250°F. Ta ribbeina ut av kjøleskapet og marker dem med en skarp, spiss paringkniv.
- 3Bland alle ingrediensene til rub’en i en liten bolle og rør godt. Krydre ribbeina over hele overflaten med rub’en.
- 4Smør risten med olje og legg ribbeina på den med bena ned over indirekte varme. Dekk til og kok i 1 til 1 ½ time. Vend og kok i ytterligere 45 minutter, deretter vend igjen og kok i ytterligere 45 minutter, eller til de er møre og kan trekkes fra hverandre.
- 5Øk varmen til 350° til 400°F. Glaser ribbeina med sausen og kok i 5 til 7 minutter, vær forsiktig så du ikke brenner dem, vend deretter og glaser igjen, og kok i ytterligere 5 til 7 minutter. Gjenta 2 eller 3 ganger, hvis ønskelig.
- 6Overfør ribbeina til et skjærebrett og la dem hvile, løst dekket med aluminiumsfolie, i 10 til 15 minutter. Skjær ribbeina i individuelle biter og server med barbecue-saus.



