Gni og krydret grillet babykyllinger

Gni og krydret grillet babykyllinger

Lær hvordan du lager smakfulle barbecued baby chickens med rub og saus. En enkel og deilig oppskrift perfekt for sommeren og grillentusiaster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 (3 ½ pund) "baby" kyllinger
  • Olivenolje
  • Salt og nykvernet pepper eller klassisk BBQ-rub, oppskrift følger
  • Favoritt BBQ-saus eller Sassy Brown Sukker og Bourbon-saus, oppskrift følger
  • 2 spiseskjeer røkt paprika
  • 2 spiseskjeer kosher-salt
  • 3 spiseskjeer sukker
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • 1 spiseskje malt spisskummen
  • 2 teskjeer chilipulver
  • 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • ½ teskje cayennepepper
  • 1 spiseskje løkpulver
  • 1 spiseskje hvitløkpulver
  • 1 spiseskje sellerisalt
  • 1 teskje oregano, knust
  • 1 (28 unse) boks knuste tomater
  • 1 kopp godt pakket brunt sukker
  • 2 spiseskjeer melasse
  • ½ kopp bourbon
  • ½ kopp ketchup
  • ¼ kopp amerikansk chilisaus
  • ¼ kopp eplecidereddik
  • ⅛ kopp rødvinseddik
  • ¼ kopp Worcestershire-saus
  • 2 teskjeer klassisk BBQ-rub, se oppskrift
  • 1 spiseskje usøtet kakao
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Bygg kullgrill eller forvarm gassgrill. Bruk kyllingsaks eller en kokkekniv til å dele kyllingen langs brystbeinet, slik at den deles i to. Pensle lett med olivenolje på alle overflater og krydre med salt og pepper eller Classic BBQ Rub. Sett til side.
  2. 2Bruk en ribbeholder og plasser de fire kyllinghalvdelene vertikalt med skinnsiden ut i hver av de fire sporene. Kyllingen i holderen vil ligne på skiver av toast i en gammeldags toastholder. Plasser ribbeholderen med kylling midt på grillristen over indirekte middels lav varme (pass på at det ikke er direkte varme under kyllingen). Grill i 1 time, eller til kyllingen når 185 °F (ca. 85 °C) i den tykkeste delen av låret. Etter 30 minutter, sjekk den indre temperaturen med et øyeblikkelig-lesende termometer. Pensle rikelig med barbecue-saus de siste 15 til 20 minuttene. Hvis kyllingen blir sausede for tidlig, vil den brenne seg på utsiden før kjøttet er gjennomkokt.
  3. 3Bland paprika, salt, sukker, brunt sukker, spisskummen, chilipulver, pepper, cayenne, løkpulver, hvitløkpulver, sellerisalt og oregano i en bolle; bland godt. For en jevnere rub, kjør ingrediensene i en krydderkvern til de er godt blandet og alle biter er like store (rubben vil bli veldig fin og lys brun i fargen). Dette trinnet er viktig hvis du skal tilsette rubben i hjemmelaget barbecue-saus.
  4. 4Merk: Ekstra rub kan oppbevares i en lufttett beholder i opptil seks måneder.
  5. 5Porsjon: ca. 1 kopp
  6. 6I en stor kjele på komfyren, tilsett tomater, sukker, melasse, bourbon, ketchup, chilisaus, eddik og Worcestershire-saus, og rør mellom hver ingrediens for å blande. Tilsett den klassiske krydderblandingen og la det småkoke til smakene har blandet seg godt og sausen har tyknet noe, ca. 30 minutter.
  7. 7La sausen avkjøle i ca. 10 minutter, eller til den er varm, men ikke kokende. Kjør den glatt med en stavmikser eller vanlig blender. Smak til med salt, ca. 1/2 teskje, og nykvernet pepper. Husk at ribbeina vil ha mye krydder på seg, så unngå å overkrydde sausen. Rør inn kakaopulveret og bland godt. La stå i 5 minutter, og rør igjen for å sikre at kakaopulveret er jevnt fordelt. La den avkjøle og hell over på en ren glasskrukke for oppbevaring. Sausen kan lages i forkant og oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.
  8. 8Porsjon: 4 kopper