Grillet kylling

Grillet kylling

lær hvordan du lager saftig og smakfull barbecue-kylling med våre enkle steg-for-steg-instruksjoner. perfekt for sommergrilling og hyggelige utendørs sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 (22-ounce) kyllinghalvdeler (fryere er best)
  • 2 (16-ounce) flasker med barbecue-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 2,3 til 3,2 kg kullbriketter, lighterfluid.
  2. 2Plasser grillristen omtrent 63 til 69 centimeter fra kullene. Hvis den står for nærme, vil kyllingen koke for raskt, brenne seg og bli tørr.
  3. 3Pakk kullene opp i en pyramide. Tenn på kullene med lighterfluid. Når den øverste delen av kullene har blitt hvit, fordel dem jevnt med et brannsikkert verktøy, som en metallrive eller spade.
  4. 4Legg kyllingen på kokeoverflaten. Vend kyllingen med tang omtrent hvert femte minutt (vær forsiktig så du ikke river i skinnet), og pensle med sausen hver gang (for best resultat, bruk en ren shaker eller en spruteflaske).
  5. 5Grill i omtrent 1 time til 1 time og 15 minutter. Tilsett mer kull om nødvendig for å fullføre, gjerne når omtrent halvveis til to tredjedeler av kokeprosessen er unnagjort. Ikke bruk lighterfluid igjen; dryss bare det nye kullet over det eksisterende. Kyllingen er ferdig når en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret, viser 75 grader Celsius.