Grillet kylling
lær hvordan du lager saftig og smakfull barbecue-kylling med våre enkle steg-for-steg-instruksjoner. perfekt for sommergrilling og hyggelige utendørs sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 6 (22-ounce) kyllinghalvdeler (fryere er best)
- 2 (16-ounce) flasker med barbecue-saus
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 2,3 til 3,2 kg kullbriketter, lighterfluid.
- 2Plasser grillristen omtrent 63 til 69 centimeter fra kullene. Hvis den står for nærme, vil kyllingen koke for raskt, brenne seg og bli tørr.
- 3Pakk kullene opp i en pyramide. Tenn på kullene med lighterfluid. Når den øverste delen av kullene har blitt hvit, fordel dem jevnt med et brannsikkert verktøy, som en metallrive eller spade.
- 4Legg kyllingen på kokeoverflaten. Vend kyllingen med tang omtrent hvert femte minutt (vær forsiktig så du ikke river i skinnet), og pensle med sausen hver gang (for best resultat, bruk en ren shaker eller en spruteflaske).
- 5Grill i omtrent 1 time til 1 time og 15 minutter. Tilsett mer kull om nødvendig for å fullføre, gjerne når omtrent halvveis til to tredjedeler av kokeprosessen er unnagjort. Ikke bruk lighterfluid igjen; dryss bare det nye kullet over det eksisterende. Kyllingen er ferdig når en hurtigtermometer som settes inn i den tykkeste delen av låret, viser 75 grader Celsius.