Hello Fresh Mobile Banner
Oaxaca-burger med Manchego, avokado og sylteagurkede habanero-løk

Oaxaca-burger med Manchego, avokado og sylteagurkede habanero-løk

oppskrift på oaxaca burger med manchego, avocado og syltet habanero løk. en smakfull og spennende burger til sommerens grillmåltid.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3/4 kopp fersk limejuice
  • 3/4 kopp destillert hvit eddik
  • 3 spiseskjeer superfint sukker
  • 2 teskjeer kosher salt
  • 1/2 habanero-chili, frø fjernet
  • 1 stor rød løk, skrelt, delt i to, skåret i 1/8-tommers tykke skiver
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • 1 liten spansk løk, grovhakket
  • 3 fedd hvitløk, grovhakket
  • 3 kopper kyllingkraft
  • 1 kopp moste plommetomater
  • 1/4 kopp moste chipotle i adobo
  • 3 spiseskjeer melasse
  • 1 spiseskje honning
  • 1 spiseskje ekte lønnesirup
  • 2 spiseskjeer ancho-chili pulver
  • 1 spiseskje New Mexico-chili pulver
  • 3/4 teskje malt kanel
  • 1/2 teskje malt allehånde
  • 1/2 teskje malt chile de arbol
  • 1/2 teskje malt nellik
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp skårede mandler, ristet
  • 1/4 kopp knuste blå mais-tortillachips
  • 1/4 kopp hakket fersk mango
  • 1/4 kopp gyldne rosiner
  • 1 unse semisøt eller bittersøt sjokolade, finhakket
  • 1 1/2 pund karbonadedeig (80/20), eller kalkunfarse (90/10)
  • 2 spiseskjeer rapsolje
  • Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 1 kopp revet Manchego-ost
  • 4 hamburgerbrød, delt og ristet, hvis ønskelig
  • 1 moden Hass-avokado, skrelt, fjernet stein og skåret i skiver

Fremgangsmåte

  1. 1For de sylte habanero-løks: Bland 1/2 kopp vann, limesaft, eddik, sukker, salt og habanero-chili i en middels kjele. Kok opp eddikblandingen til sukkeret er oppløst. Fjern kjelen fra varmen og avkjøl i 5 minutter. Legg løkskivene i en liten bolle. Hell den varme eddikblandingen over løken og vend godt for å dekke. Dekk bollen og sett den i kjøleskapet i minst 4 timer og opptil 48 timer, og rør i blandingen et par ganger underveis.
  2. 2I mellomtiden, til mole: Varm opp oljen i en kjele til den begynner å glitre. Tilsett løken og stek til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett hvitløk og stek i ca. 30 sekunder. Rør inn kyllingkraft, moste tomater, chipotle, melasse, honning, lønnesirup, ancho-chili pulver, New Mexico-chili pulver, kanel, allehånde, chile de arbol og malt nellik. Krydre med salt og pepper. La moleen småkoke til den er redusert og har fått en tykkere konsistens, ca. 5 minutter. Tilsett mandler, chips, mango og rosiner. La det koke under omrøring av og til til mangoene er myke og blandingen har redusert til omtrent halvparten, ca. 30 minutter. Forsiktig, overfør blandingen til en blender og kjør til den er jevn. Hell tilbake i kjelen og kok opp på høy varme. Tilsett sjokoladen og la det koke til det har blitt en saus, ca. 10 minutter. Krydre med salt og pepper.
  3. 3Til burgerne: Forvarm grillen til høy varme for direkte grilling. Del kjøttet i 4 like store porsjoner, ca. 170 gram hver. Form hver porsjon til en 3/4 tommer tykk burger. Lag en dyp fordypning i midten av hver burger med tommelen. Pensle burgerne på begge sider med olje og krydre med salt og pepper. Grill burgerne til de er gyldne og lett forkullede på begge sider, og er kokt til medium, ca. 8 minutter. Omtrent ett minutt før burgerne tas av grillen, legg på Manchego-osten og dekk til grillen. Overfør burgerne til brødene og topp med en stor skje mole-saus, noen skiver avokado og noen av de sylte habanero-løken.