1000-kalories Beef Wellington

1000-kalories Beef Wellington

Lær hvordan du lager en kaloririk beef wellington på 1000 kalorier per porsjon. Denne oppskriften er perfekt for spesielle anledninger og kjøttelskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En storfe tenderloin på 3 ½ pund (ca. 1,6 kg), renset og bundet med tynne skiver av bacon, romtemperert
  • ¾ kopp små sopp, finhakket
  • 2 ½ ss usaltet smør
  • Salt
  • Pepper
  • ½ kopp kremfløte
  • ½ pund foie gras-paté (finnes i spesialbutikker), romtemperert
  • 1 pund frossen butterdeig, tint, pluss ekstra til pynt, om ønskelig
  • 1 stort egg, skilt
  • 1 ts vann
  • ½ kopp Sercial Madeira
  • 2 ts arrowroot oppløst i 1 ts kaldt vann
  • ½ kopp storfebuljong
  • 2 ss finhakkede svarte trøfler (finnes i spesialbutikker), om ønskelig
  • Vannkreps, til pynt om ønskelig

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2I en stekepanne steker du storfekjøttet midt i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til en hurtigtermometer registrerer 120 grader Fahrenheit når det settes inn i kjøttet. La fileten avkjøle helt, og fjern baconet og hyssingene. Skim av fettet fra stekefettet og sett til side.
  3. 3I en tykk stekepanne koker du sopp i smør, salt og pepper på moderat lav varme, mens du rører, til all væsken er fordampet og blandingen nesten er tørr. Tilsett kremfløte og kok til kremen tykner og dekker bollen på baken av en skje, omtrent 5 minutter. La avkjøle helt.
  4. 4Fordel fileten jevnt med foie gras-paté, og dekk toppen og sidene. Fordel soppen jevnt over foie gras-patéen. På en melet overflate ruller du ut 450 gram av butterdeigen til en rektangel på 50 x 30 cm, eller stor nok til å omslutte fileten helt. Pisk eggehviten lett i en liten bolle og sett til side. Pisk eggeplommen med vannet for å lage eggeglans, og sett til side. Vend forsiktig den dekkede fileten opp ned under midten av deigen, og brett opp de lange sidene av deigen for å omslutte fileten, og pensle kantene med litt eggehvite for å forsegle dem. Brett endene av deigen over fileten og forsegl dem med resten av eggehviten.
  5. 5Overfør fileten, med skjøten ned, til en langpanne eller en lav stekepanne, og pensle deigen med litt av eggeglansen. Rull ut resten av deigen og bruk dekorative utstikkere til å kutte ut former. Plasser utstikkere dekorativt på deigen, pensle dem med resten av eggeglansen, og la fileten hvile i minst 1 time og opptil 2 timer.
  6. 6Stek fileten midt i en forvarmet ovn på 200 grader Celsius i 30 minutter. Senk temperaturen til 175 grader Celsius, og stek i ytterligere 5 til 10 minutter, eller til et kjøtttermometer viser 130 grader Fahrenheit for medium-rare, og at paien er gjennomstekt. La fileten hvile i 15 minutter. I en kjele koker du de reserverte stekefettet og Madeira-vinen til blandingen er redusert med en fjerdedel. Tilsett arrowroot-jevningen, buljongen, trøflene, salt og pepper etter smak, og kok sausen på moderat varme under omrøring, pass på at den ikke koker, i 5 minutter, eller til den er tyknet. Løsne fileten forsiktig fra langpannen, overfør den med to stekespader til et oppvarmet serveringsfat, og pynt med vannkrasse. Skjær fileten i 2 cm tykke skiver og server med sausen.