
Chimichurri
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull chimichurri, perfekt til grillet kjøtt og grønnsaker. En argentinsk klassiker som passer hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp rødvinseddik
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft (fra 1/2 sitron)
- 3/4 kopp hakket fersk flatbladet persille
- 3 spiseskjeer hakkede ferske oregano-blader
- 2 hvitløksfedd, grovhakket
- 1/3 kopp olivenolje
- 1/8 teskje rød pepperflak eller mer etter smak
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Ha eddik, sitronsaft, persille, oregano og hvitløk i en blender og kjør til det er godt blandet. Mens motoren går, tilsett olivenoljen i en tynn stråle, og kjør til sausen binder seg. Tilsett rød pepperflak, salt og pepper etter smak.
- 3Hell over i en lufttett beholder og oppbevar i kjøleskapet i opptil ett døgn.
- 4Server ved romtemperatur.