
Glassert spinatsalat
oppskrift på glazed spinat salat, en lett og smakfull forrett perfekt for sommermåltidet. enkel å lage og full av vitaminer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivenolje, 3 sirkler rundt pannen
- 2. 1 stor sjalottløk, hakket
- 3. 2 spiseskjeer risvinseddik, et par sprut
- 4. 1 spiseskje soyasaus, vurder mengden
- 5. 1/4 kopp kinesisk ande- eller plommesaus, vurder mengden
- 6. Noen dråper hot sauce
- 7. 680 gram spinat, tredobbel vasket og grovhakket
- 8. Salt og pepper
- 9. 1 spiseskje ristet sesamfrø, tilgjengelig i internasjonal matavdeling
Fremgangsmåte
- 1Varm opp ekstra jomfru olivenolje, ca. tre ganger rundt i pannen, i en dyp stekepanne på middels varme. Tilsett sjalottløk i den varme oljen og la det surre i 2 minutter. Tilsett eddik og soyasaus og visp inn i andesausen. Skru ned varmen til lav. Hell den varme sausen over dressingen og ha i halvparten av spinaten. Vend forsiktig spinaten med tang. Når den faller sammen, etter 2 minutter, tilsett resten av grønnfargen og la den visne. Krydre den varme salaten med salt og pepper etter smak. Server spinaten med ristede sesamfrø strødd over toppen.