
Bearnaisesaus
Lær hvordan du lager en perfekt sauce béarnaise med vår enkle oppskrift. Passer utmerket til biff, kylling og grønnsaker. En klassisk fransk saus.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 stikker smør
- 1/4 kopp estragoneddik
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 1 teskje knuste pepperkorn
- 1 liten sjalottløk, finhakket
- 3 store eggeplommer
- 2 spiseskjeer finhakket frisk estragon
- En klype cayennepepper
- Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en liten kjele, smelt smøret forsiktig over lav varme, og la det småkoke. Når smøret småkoker, skum av det skummet som samler seg på overflaten. La smøret småkoke i omtrent 15 minutter, avkjøl og skje av det klare smørfettet, og la melkestoffene bli igjen i bunnen av kjelen. Dette er klarnet smør! Wow – hvem visste det?
- 3I en liten stekepanne, bland eddik, hvitvin, pepperkorn og sjalottløk. Kok opp over middels varme til nesten all væsken har fordampet. Fjern fra varmen, tilsett en stor isbit og la den smelte. Sil blandingen gjennom en finmasket sil over en mellomstor metallskål. Tilsett de tre eggeplommene og visp kraftig for å blande.
- 4Sett metallskålen over en kjele med knapt kokende vann. Visp eggene til de blir luftige, ca. 5 minutter. Mens du visper, drypp sakte inn det klarnede smøret, start med et par dråper om gangen. Hvis eggene ser ut til å koke for raskt, fjern kjelen fra varmen. Poenget her er at eggene skal bli forsiktig kokt til en luftig, skummende deilig saus, ikke til en rørete, klumpete masse. Når alt smøret er vispet inn, tilsett fersk estragon og en klype cayennepepper. Krydre med kosher-salt etter smak.
- 5Sausen skal være veldig smakfull, skummende og herlig gul. Server den på en stor, saftig biff og kall deg selv en superstjerne!