Svinekjøttbiffer med hjemmelaget barbecue-saus, Texas-stil Yukon Gold-potetfrites og grillet chayote
oppskrift på saftige pork steaks med smakfull hjemmelaget barbecue-saus, sprø yukon gold potetfrites i texas-stil og grillede chayote. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 ss olivenolje
- 2. 4 skiver saltkjøtt, i terninger
- 3. 1/2 hvit løk, hakket
- 4. 2 sjalottløk, hakket
- 5. 6 hvitløksfedd, knust
- 6. 1 ss ingefær, tynne skiver
- 7. 1 ss ancho-pulver
- 8. 1 flaske øl
- 9. 1 ss Worcestershire-saus
- 10. 1/2 kopp ketchup
- 11. 1/4 kopp gul sennep
- 12. 1 bunt med ulike friske urter (koriander, persille, timian)
- 13. 2 til 3 kopper kyllingkraft
- 14. 1/2 kopp brunt sukker
- 15. 4 tynne skiver (ca. 0,5 cm) svinekoteletter med bein, fra skulderen
- 16. Salt og pepper
- 17. 2 til 3 Yukon Gold-poteter
- 18. Raps- eller peanøttolje
- 19. Havsalt
- 20. Hvit pepper
- 21. Sellerisalt
- 22. Spisskummen, malt
- 23. Paprika
- 24. Sort pepper
- 25. Hvitløkspulver
- 26. Chilipulver
- 27. Sitronzest
- 28. Cayennepepper
- 29. Tørr sennep
- 30. Chipotle-aioli, til servering, oppskrift følger
- 31. 1 til 2 chayote
- 32. Smør, smeltet
- 33. Salt og nykvernet svart pepper
- 34. 2 Roma-tomater
- 35. Salt og nykvernet svart pepper
- 36. Olivenolje
- 37. 8 ss pesto
- 38. Ferskrevet Parmesan
- 39. 1 kopp ferdiglaget majones
- 40. 1 til 2 ts chipotle i adobo
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olivenolje i en stekepanne. Tilsett saltfettet og kok over middels varme til det er sprøtt. Fjern saltfettet og sett til side. Tilsett løk og sjalottløk og kok til de er gjennomsiktige. Tilsett hvitløk, ingefær og ancho-pulver, og stek til det dufter godt, ca. 2 minutter. Hell i ølet og kok i 5 minutter. Tilsett alle de andre ingrediensene unntatt 1 kopp kyllingbuljong. La det småkoke i 15 minutter. Hvis sausen virker for tykk, tynn den ut med den reserverte kyllingbuljongen. Smuldre saltfettet i sausen. Sett til side og vent på at svinekjøttet skal bli ferdiggrillet. Krydre svinekotelettene med salt og pepper. Legg dem på en grill med middels høy varme og stek i 5 til 6 minutter på hver side. Ta kotelettene av grillen og dypp dem i hjemmelaget BBQ-saus. Legg dem tilbake på grillen i 2 til 3 minutter, snu og pensle for å la sausen karamellisere på kotelettene. Ta av og la hvile i 5 minutter. Server med Yukon Gold-frites og grillet chayote og tomater.
- 22. Yukon Gold-frites: Skjær potetene i tynne skiver på langs for å lage tradisjonelle tynne chips. Vend dem i en varm gryte med godt frityrolje (raps eller peanøttolje). Stek til de er delvis kokte. Ta opp av oljen og la renne av på et papirhåndkledekket fat. Strø over en hjemmelaget Texas-stil tørrkrydderblanding (havsalt, hvit pepper, sellerisalt, malt spisskummen, paprika, svart pepper, hvitløkspulver, chilipulver, sitrzest, cayennepepper og tørket sennep). Vend chipsene på en varm grill og kok til de er brune og sprø, med fine grillmerker. Server med chipotle-aioli til dipping.
- 33. Grillet chayote: Skjær 1 til 2 chayote i lengderetningen, som potetene. Pensle hver side med smør som er smeltet, og krydre med salt og pepper. Kok på en grill med middels høy varme, snu ofte for å lage kryssende merker på begge sider. Når de er møre når du stikker med en gaffel, tar du dem av grillen og krydrer igjen.
- 44. Grillet roma-tomater: Del 2 roma-tomater i to, og fjern kjernen for å lage en lomme. Strø med salt og pepper. Pensle med olivenolje. Fyll lommene med pesto, ca. 2 ss i hver, og dryss over litt revet parmesan. Grill tomatene til de er møre, men ikke faller fra hverandre, ca. 5 minutter hvis grillen er veldig varm. Dryss over litt mer revet parmesan og server.
- 55. Visp alle ingrediensene sammen.