
Gumbo
Lær hvordan du lager den autentiske gumboen med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer familien og gjestene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp peanøttolje pluss 2 spiseskjeer
- 1 kopp usøtet hvetemel
- 1 (3 1/2 pund) kylling
- 3 pund kyllingvinger
- 5 mellomstore løk, grovhakket, delt
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1 1/2 pund andouille-pølse, tynne skiver
- Ris, til servering
Fremgangsmåte
- 1Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit.
- 2I en tykkbunnet gryte eller en nederlandsk ovn, varm opp 1 kopp peanøttolje over moderat høy varme til det er varmt, men ikke røykende. Rør sakte inn melet til det er godt innarbeidet, og det danner en roux. Dekk gryten, sett den i ovnen og kok i 2 timer, og visp om hver 15. minutt.
- 3I en stor kjele, legg hele kyllingen, kyllingvingene, 3 hakkede løk og en håndfull svarte pepperkorn. Tilsett nok vann til å dekke kyllingen med 10 cm vann og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til hele kyllingen er kokt, ca. 2 timer. Ta ut hele kyllingen, og la vingene ligge igjen for å småkoke i ytterligere en time. Når kyllingen er avkjølt nok til å håndteres, trekk kjøttet av og sett til side. Sil kraften, og kast alle faste stoffer, inkludert vingene. Du skal ha mellom 6 og 8 kopper kraft.
- 4I en stor gryte, varm opp de resterende 2 spiseskjeene olje over moderat høy varme. Tilsett pølsen og kok til den er gyllenbrun, ca. 6 minutter, og snu den en gang. Ta ut pølsen og skru ned varmen til middels. Tilsett de resterende 2 hakkede løkene og kok til de er myke, ca. 8 minutter. Rør inn rouxen, tilsett sakte kraften og la det småkoke i ca. 30 minutter. Tilsett det reserverte kyllingkjøttet og pølsen, og kok i ca. 20 minutter. Krydre med salt og pepper. Server over ris.
- 5Det som gjør denne oppskriften virkelig spesiell: Spør hvem som helst fra New Orleans, og de vil si at gumbo handler om rouxen. Jeg har gitt deg hemmeligheten til en perfekt, men enkel versjon. Også, økologisk kylling er et must her. Den har mye mer smak enn de fleste masseproduserte merker som finnes i dagligvarebutikker.
- 6BYOC: Okra er en tradisjonell ingrediens i gumbo, så hvis den er i sesong, hakk den i 1/3-tommers biter og tilsett når du legger i det reserverte kyllingkjøttet. Noen ganger tilsetter jeg hakket grønnkål for å sikre at jeg får i meg grønnsakene.