
Perfekt sesamkylling
Lær hvordan du lager den perfekte sesam kyllingen med enkel oppskrift og steg-for-steg veiledning. En velsmakende rett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss hvetemel
- 2. 2 ss maisstivelse
- 3. 1/4 ts natron
- 4. 1/4 ts bakepulver
- 5. 2 ss lavsodium soyasaus
- 6. 1 ss tørr sherry
- 7. 2 ss vann
- 8. 1 ts vegetabilsk olje
- 9. 1 klype sesamolje
- 10. 450 g kyllingbryst uten skinn og ben, i terninger
- 11. 1 kopp kyllingbuljong
- 12. 1 kopp hvitt sukker
- 13. 2 ss hvit eddik
- 14. 2 ss mørk soyasaus
- 15. 2 ss sesamolje
- 16. 1 ts chilipaste
- 17. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 18. 1/4 kopp maisstivelse
- 19. 1/2 kopp vann
- 20. 1 liter olivenolje til steking
- 21. 2 ss ristet sesamfrø
Fremgangsmåte
- 11. Sikt melet, 2 spiseskjeer maisenna, natron og bakepulver i en bolle. Hell i soyasaus med lavt innhold av natrium, sherry, 2 spiseskjeer vann, vegetabilsk olje og en klype sesamolje; rør til det er jevnt. Rør inn kyllingen til den er dekket av røren, dekk til, og sett i kjøleskapet i 20 minutter.
- 22. I mellomtiden koker du opp kyllingbuljong, sukker, eddik, mørk soyasaus, sesamolje, chilipasta og hvitløk i en kjele over høy varme. Løs opp 1/4 kopp maisenna i 1/2 kopp vann, og rør det inn i den kokende sausen. La det småkoke til sausen tykner og blir klar, omtrent 2 minutter. Skru ned varmen til lav, og hold sausen varm.
- 33. Varm opp olivenolje i en dypfryer eller stor kjele til en temperatur på 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 44. Slipp de panerte kyllingbitene forsiktig i oljen, noen av gangen, og fritér til de blir gyldne og flyter opp til overflaten av oljen, ca. 3–4 minutter. La dem renne av på et fat med tørkepapir.
- 5For å servere, legg de friterte kyllingbitene på et serveringsfat, og hell den varme sausen over. Strø over ristet sesamfrø som garnityr.