Rullet smørkremfondant

Rullet smørkremfondant

Lær hvordan du lager rolled buttercream fondant med denne enkle oppskriften. Perfekt for dekorasjon av kaker og søte bakverk. Enkel å følge for nybegynnere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 10
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp lys maisirup
  • 1 kopp fettstoff (f.eks. smørfett eller margarin)
  • 1/2 teskje salt
  • 1 teskje klar vaniljeekstrakt
  • 900 gram melis (konfektørsukker)

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, rør sammen fettstoffet og mais sirupen. Bland inn salt og vaniljeekstrakt, og bland deretter gradvis inn melis til det blir en fast deig. Hvis du bruker en kjøkkenmaskin, bruk eltekroken. Ellers, kna deigen for hånd. Hvis deigen er klissete, kna inn mer melis til den er glatt. Oppbevar i en lufttett beholder ved romtemperatur eller i kjøleskapet.
  2. 2For å bruke, kjevle ut på en ren overflate som er lett melet med melis til deigen er 1/8 tomme tykk eller tynnere hvis mulig. Legg den over frostede og avkjølte kaker og jevn ut sidene, eller skjær den i striper for å lage sløyfer og andre dekorasjoner.