Kremet pasta med laks og purre

Kremet pasta med laks og purre

oppskrift på kremet laks og purreløk pasta. en smakfull og enkel rett perfekt for en rask middag. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 pakke spaghetti (8 gram)
  • 2. 1 spiseskje smør
  • 3. 1 stor purreløk – kun de lyse delene, vasket og hakket
  • 4. salt etter smak
  • 5. 1/2 kopp hvitvin
  • 6. Saften av 1/2 sitron
  • 7. 1 kopp crème fraîche
  • 8. 1 teskje tørket estragon, Dijon-sennep
  • 9. 1 klype cayennepepper, eller etter smak
  • 10. 170 gram skinn- og benfri laks, skivet
  • 11. 1/2 kopp hakket koriander, eller etter smak
  • 12. 1 klype cayennepepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok spaghetti i det kokende vannet, og rør av og til til de er kokt gjennom, men fortsatt faste i konsistensen, ca. 12 minutter. Sil av vannet og ha pastaen tilbake i kjelen.
  2. 22. Smelt smør i en sausaus over middels varme. Kok og rør purre i smøret til den er lett myknet, ca. 6–7 minutter; smak til med salt. Hell hvitvin og sitronsaft over purre, og la det koke opp mens du skraper opp eventuelle brune biter av mat fra bunnen av pannen med en tresleiv. La det småkoke til mesteparten av væsken har fordampet, ca. 5 minutter.
  3. 33. Rør inn crème fraîche, sennep og en klype cayennepepper i purreblandingen. Skru ned varmen og la det småkoke til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter. Tilsett laks i sausen; kok og rør til laksen begynner å flake seg og er ikke lenger rosa i midten, 2–3 minutter. Ta pannen av varmen og rør inn koriander. Hell sausen over spaghetti og vend godt sammen. Pynt med en klype cayennepepper.