Grillet lammerygg marinert i soyasaus, ingefær og krydder, servert med Hunan-inspirert aubergine og miso- og plommesaus

Grillet lammerygg marinert i soyasaus, ingefær og krydder, servert med Hunan-inspirert aubergine og miso- og plommesaus

Oppdag en smakfull oppskrift på lam marinert i soy og ingefær, servert med hunan-stil aubergine og en rik miso- og plommesaus. Perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp Worcestershire-saus
  • 1/4 kopp mirin
  • 1/2 kopp soyasaus
  • 2,5 cm ingefær, tynne skiver, knust
  • 2 spiseskjeer ketchup
  • 1/4 kopp hakket hvitløk
  • 1/4 kopp hakkede sjalottløk
  • 1/2 kopp honning
  • 1/2 kopp granateplejuice
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 2 spiseskjeer chilipasta
  • 2 teskjeer malt svart pepper
  • 2 rader lam, trimmet og frenched
  • Hunan-stil aubergine, oppskrift følger
  • 1/2 kopp miso- og plommesaus, oppskrift følger
  • 3/4 kopp koriander- og myntvinaigrette, oppskrift følger
  • 1/4 kopp juliennehakket grønn løk
  • 1/4 kopp korianderstilker
  • 1/2 kopp skrellet, tynne skiver hvitløk
  • Olje til dypsteking
  • 1/4 kopp japansk soyasaus
  • 1/4 kopp kinesisk soyasaus
  • 1/4 kopp soppsoyasaus
  • 1/4 kopp peanøttolje
  • 3/4 kopp sukker
  • 3 spiseskjeer chilipasta
  • 1 1/2 kopper Shaoxing risvin
  • 1/4 kopp riseddik
  • 1 spiseskje maisstivelse
  • 2 spiseskjeer kaldt vann
  • 8 kinesiske auberginer, endene trimmet, kuttet i 2,5 cm rullestykker
  • 2 spiseskjeer peanøttolje
  • 1/4 kopp skrellet, knust hvitløk
  • 1 kopp skrellet, skivet sjalottløk
  • 7,5 cm ingefær, skrelt, skivet, knust
  • 1/2 bunt grønn løk, kuttet i 5 cm biter
  • 1 stjerneanis, knust
  • 1 teskje hele svart pepperkorn, knust
  • 2 kopper plommelikør
  • 2 kopper portvin
  • 1 kopp rødvin
  • 1/2 kopp lammedemiglace
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 1/3 kopp bringebær- eller bjørnebærpuré
  • 1 teskje rød misopasta
  • 1 teskje neriume (japansk aprikospasta)
  • 4 spiseskjeer smør
  • Salt, pepper og sukker
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1/8 kopp syltet ingefær
  • 1 spiseskje sennepspulver
  • 2 spiseskjeer syltet ingefæreddik
  • 1 kopp peanøttolje
  • 1 spiseskje vann
  • 1/4 kopp hakkede korianderblader
  • Salt, pepper og sukker
  • 1/4 kopp hakkede myntblader
  • 1 eggeplomme*
  • 2 spiseskjeer ristet peanøtter
  • 2 spiseskjeer ristet cashewnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage soy- og ingefærmarinaden: Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt til det er jevnt blandet.
  2. 2For lammet: Pakk lammekotelettens bein inn i aluminiumsfolie. (Dette vil minimere eksponeringen av beinene for marinaden og forhindre at de blir svarte under grilling.) Mariner lammeryggene i kjøleskapet i 1 time.
  3. 3Forvarm grillen. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
  4. 4Grill lammeryggene over høy varme til de er pent merket og har en gyllenbrun farge. Fjern aluminiumsfolien fra beinene. Overfør til en forvarmet ovn for å fullføre stekingen til medium rare eller ønsket stekegrad.
  5. 5Del hver lammerygg i 4 doble kotelettstykker. Server på en seng av Hunan-stil aubergine, med halvparten av miso- og plommesausen over, pyntet med koriander og myntedressing. Pynt med julienne av grønn løk og kvister av koriander.
  6. 6I en liten kjele, kok opp vann. Blansjer hvitløkskivene i 30 sekunder. Sil av vannet. Overfør til et bakepapirkledd stekebrett og la det avkjøles.
  7. 7Forvarm oljen i en dypfryer til 180°C (360°F).
  8. 8I en liten bolle, bland de tre typene soyasaus. Sett til side. I en wok eller stor sautépanne, over høy varme, tilsett peanøttolje. Stek den blansjerte hvitløken til den er gyllenbrun. Tilsett sukkeret og fortsett å steke under omrøring til hvitløken er godt dekket. Tilsett chilipasta. Deglaser med risvin og eddik. Kok opp, og skru ned varmen til lav. La det småkoke til sausen er litt tykkere. Rør inn soyasausblandingen og la det småkoke i ytterligere 2 minutter.
  9. 9Bland maisstivelse og vann i en liten bolle for å lage en jevning. Rør inn jevningen og la sausen koke i 2–3 minutter under konstant visping for å unngå at den brenner seg. Tilsett litt vann hvis sausen er for tykk. Skru ned varmen og la den småkoke.
  10. 10Dypp auberginen i varm olje til den er mør og har en gyllen farge. La overflødig olje renne av. Kok opp sausen igjen og rør inn den stekte auberginen. Skru ned varmen og la sausen redusere og tykne. Server umiddelbart.
  11. 11Antall porsjoner: 8.
  12. 12I en middels stor kjele, varm opp peanøttoljen. Over middels varme, tilsett hvitløk, sjalottløk, ingefær og grønn løk, og sautér til det er blankt og lett brunet, ca. 5 minutter. Rør inn stjerneanis og svarte pepperkorn. Fortsett å sautere til det er aromatisk, ca. 1–2 minutter.
  13. 13Deglaser med plomme, portvin og rødvin. Reduser til det gjenstår omtrent 1 kopp væske. Tilsett lammedemi-glace og kyllingkraft. Kok opp og skru ned varmen til lav. La det småkoke til det er litt tykkere. Rør inn bringebærpuré, rød misopasta og neriume. La det redusere til det er blankt.
  14. 14Rør inn smør. Krydre med salt og pepper etter smak. Hvis det er for syrlig, tilsett en klype sukker. Sil gjennom en chinois og hold det varmt til det skal brukes.
  15. 15I en liten bolle, bland sennepspulver og vann til en pasta og sett til side. I en blender, kombiner koriander, mynte, eggeplomme, peanøtter, cashewnøtter, sitronsaft, syltet ingefær, eddik og rehydrert sennep. Kjør til en puré. Mens motoren går, tilsett sakte peanøttoljen til det er emulsifisert. Krydre med salt, pepper og sukker etter smak. Oppbevar i kjøleskap til bruk. Bruk halvparten av vinaigretten til lammet, og resten til laksen.
  16. 16*ADVARSEL MOT RÅ EGG*
  17. 17Food Network Kitchens anbefaler forsiktighet ved inntak av rå og lett kokte egg på grunn av den lille risikoen for Salmonella eller annen matforgiftning. For å redusere denne risikoen, anbefaler vi å bruke kun ferske, riktig oppbevarte, rene egg av klasse A eller AA med intakte skaller, og unngå kontakt mellom eggeplommer eller eggehvite og skallet.
  18. 18Antall porsjoner: ca. 1 ½ kopp vinaigrette.