Grillet koriander-honningkylling

Grillet koriander-honningkylling

Lær hvordan du lager saftig og smakfull grillet koriander-honning kylling. Perfekt til sommergrilling eller helgekosen. Enkel oppskrift for alle nivåer!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 benfrie kyllingbryst med skinn
  • 6 spiseskjeer soyasaus
  • 1 spiseskje honning
  • 1 spiseskje malt korianderfrø
  • 1 til 2 hvitløksfedd, eller etter smak, finhakket og most til en pasta
  • 2 teskjeer finrevet fersk ingefærrot
  • 1/4 teskje gurkemeie
  • 1/4 teskje cayennepepper, eller etter smak
  • Varm søt-surt peanøttsaus, som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt hver brystdel i to biter på tvers, og lag to parallelle diagonale snitt på kjøttsiden av hver brystdel, slik at du skjærer helt gjennom til beinet, men vær forsiktig så du ikke skjærer gjennom en kant. I en stor bolle visper du sammen soyasaus, honning, korianderfrø, hvitløk, ingefær, gurkemeie og cayennepepper. Tilsett kyllingen og vend den slik at den blir dekket av marinaden. La den marinere, vend den av og til, i romtemperatur i 30 minutter, eller dekk den til og sett den i kjøleskapet i 1 time. Grill kyllingen med skinnsiden ned, snu den én gang og pensle med marinaden, i 12 til 15 minutter, eller til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Overfør kyllingen til et serveringsfat og server den med den varme, søt-sure peanøttsausen.