Hello Fresh Mobile Banner
Kåldolmer

Kåldolmer

Lær hvordan du lager deilige kåldolmer med denne enkle oppskriften. Perfekt for en mettende hovedrett som passer hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 160 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund ris
  • 2. 1 hode fersk kål, omtrent 1,4 kg
  • 3. 1 liten løk, finhakket
  • 4. 1 teskje olje
  • 5. 1 teskje grønnsaksbuljong
  • 6. 1/2 pund kjøttdeig av svin
  • 7. Salt
  • 8. Pepper
  • 9. 2 gulrøtter, hakket
  • 10. 2 stilker selleri, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Damp kålhodet og risen separat. Sett den dampede risen til side. Skrell av kålbladene for å få individuelle blader.
  3. 33. Tilsett hakket løk, olje, buljong og den dampede risen i kjøttdeigen av svin. Bland godt sammen. Krydre med salt og pepper. Rull kjøttdeigen til golfballstore kuler. Pakk hver kjøttkule inn i et kålblad.
  4. 44. Ha gulrøtter og selleri i en ildfast form (grønnsakene hindrer at kålen brenner seg fast i bunnen av formen, og tilfører også aroma til rullene), og legg kålrullene oppå.
  5. 55. Sett formen i ovnen og stek i ca. 1 ½ time. Sjekk at de er gjennomkokte før du tar dem ut av ovnen.