
Jacques' Enkelt Sjokoladekake
oppskrift på jacques' enkle sjokoladekake. perfekt for enhver anledning, enkel å lage og utrolig smakfull. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 170 gram bittersøt sjokolade, finhakket
- 185 gram usøtet sjokolade, finhakket
- 3/4 kopp pluss 3 1/2 spiseskjeer sukker (ca. 170 gram)
- 2/3 kopp vann (ca. 150 ml)
- 170 gram myknet smør
- 6 egg
- 1/2 kopp pluss 1 1/2 teskje sukker (ca. 85 gram)
- 450 gram bittersøt sjokolade, smeltet, valgfritt
- 1 spiseskje vegetabilsk olje, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Smør en 25 cm rund kakeform med vegetabilsk kokespray. Legg et bakepapir i bunnen av formen og kutt ut en sirkel som passer. Spray toppen av bakepapiret med vegetabilsk kokespray.
- 4Plasser begge de hakkede sjokoladene i en bolle og smelt dem over et vannbad.
- 5Bland sukker og vann i en kjele på 1 liter og varm opp til middels høy varme. Kok opp til alt sukkeret er oppløst. Hell den varme sirupen over den smeltede sjokoladen og visp til blandingen er jevn.
- 6Tilsett smøret og visp til det er godt blandet.
- 7Bruk en elektrisk mikser og pisk egg og sukker til det er godt blandet.
- 8Bruk en slikkepott og vend denne blandingen forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Vær forsiktig så du blander forsiktig.
- 9Hell røren i den forberedte kakeformen.
- 10Plasser et stekebrett med 2,5 cm høye kanter i ovnen. Sett kakeformen på stekebrettet. Fyll stekebrettet med vann slik at vannet dekker den nederste tommeren av kakeformen. Stek til overflaten av kaken virker matt og stram når du trykker lett i midten, ca. 40 minutter.
- 11Ta kakeformen ut av ovnen og la den avkjøle på en avkjølingsrist. Slå av ovnen og la stekebrettet og vannet avkjøles før du prøver å fjerne det.
- 12Pynting: Hvis du ønsker å pynte kaken, kan du lage sjokoladefans eller skjære ut tynne skiver av sjokolade med en eplepeeler.
- 13For å lage sjokoladefans, rør inn vegetabilsk olje i den smeltede sjokoladen.
- 14Fordel et tykt lag med sjokoladeblanding på en marmor- eller granittflate (eller bruk baksiden av et kaldt stekebrett).
- 15Bruk en trekant og skyv den i en buet bevegelse over sjokoladen.
- 16Plasser tommelen på ett hjørne av trekanten mens du skyver for å fange opp sjokoladen.
- 17Resultatet skal ligne en sjokoladefan. Dette krever litt øvelse, og ikke alle fans du lager vil være brukbare. Ha det gøy med det!