Jacques' Enkelt Sjokoladekake

Jacques' Enkelt Sjokoladekake

oppskrift på jacques' enkle sjokoladekake. perfekt for enhver anledning, enkel å lage og utrolig smakfull. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 170 gram bittersøt sjokolade, finhakket
  • 185 gram usøtet sjokolade, finhakket
  • 3/4 kopp pluss 3 1/2 spiseskjeer sukker (ca. 170 gram)
  • 2/3 kopp vann (ca. 150 ml)
  • 170 gram myknet smør
  • 6 egg
  • 1/2 kopp pluss 1 1/2 teskje sukker (ca. 85 gram)
  • 450 gram bittersøt sjokolade, smeltet, valgfritt
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  3. 3Smør en 25 cm rund kakeform med vegetabilsk kokespray. Legg et bakepapir i bunnen av formen og kutt ut en sirkel som passer. Spray toppen av bakepapiret med vegetabilsk kokespray.
  4. 4Plasser begge de hakkede sjokoladene i en bolle og smelt dem over et vannbad.
  5. 5Bland sukker og vann i en kjele på 1 liter og varm opp til middels høy varme. Kok opp til alt sukkeret er oppløst. Hell den varme sirupen over den smeltede sjokoladen og visp til blandingen er jevn.
  6. 6Tilsett smøret og visp til det er godt blandet.
  7. 7Bruk en elektrisk mikser og pisk egg og sukker til det er godt blandet.
  8. 8Bruk en slikkepott og vend denne blandingen forsiktig inn i sjokoladeblandingen. Vær forsiktig så du blander forsiktig.
  9. 9Hell røren i den forberedte kakeformen.
  10. 10Plasser et stekebrett med 2,5 cm høye kanter i ovnen. Sett kakeformen på stekebrettet. Fyll stekebrettet med vann slik at vannet dekker den nederste tommeren av kakeformen. Stek til overflaten av kaken virker matt og stram når du trykker lett i midten, ca. 40 minutter.
  11. 11Ta kakeformen ut av ovnen og la den avkjøle på en avkjølingsrist. Slå av ovnen og la stekebrettet og vannet avkjøles før du prøver å fjerne det.
  12. 12Pynting: Hvis du ønsker å pynte kaken, kan du lage sjokoladefans eller skjære ut tynne skiver av sjokolade med en eplepeeler.
  13. 13For å lage sjokoladefans, rør inn vegetabilsk olje i den smeltede sjokoladen.
  14. 14Fordel et tykt lag med sjokoladeblanding på en marmor- eller granittflate (eller bruk baksiden av et kaldt stekebrett).
  15. 15Bruk en trekant og skyv den i en buet bevegelse over sjokoladen.
  16. 16Plasser tommelen på ett hjørne av trekanten mens du skyver for å fange opp sjokoladen.
  17. 17Resultatet skal ligne en sjokoladefan. Dette krever litt øvelse, og ikke alle fans du lager vil være brukbare. Ha det gøy med det!