
Tamales
Lær hvordan du lager deilige tamales med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett med meksikansk vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 8 unser svinefett
- 2. 2 kopper masa harina
- 3. 2 teskjeer bakepulver
- 4. 1 ½ teskje salt
- 5. 2 kopper hjemmelaget kyllingkraft, varm
- 6. 16 store, hele tørre maisblad
- 7. Ristet Poblano og Oaxaca-ostefyll eller Guajillo-kyllingfyll, oppskrifter følger
- 8. 2 poblano-chili
- 9. Salt
- 10. 1 kopp revet Oaxaca-ost eller annen smeltende ost som mozzarella
- 11. 2 pund kyllingbryst med bein
- 12. 7 fedd hvitløk
- 13. 2 hvite løk, én delt i to, én delt i fire
- 14. 2 laurbærblader
- 15. 12 guajillo-chili, uten stilk, frø og årringer
- 16. ½ teskje hele spisskummenfrø
- 17. 4 hele nellikspiker
- 18. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 19. Salt
- 20. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Legg talg i en bolle til en blender og pisk på middels hastighet til det er lyst og luftig, ca. 5 minutter. Tilsett masa harina og pisk i ytterligere 2 minutter. Rør inn bakepulver og salt, og fortsett å piske til det er godt blandet, ca. 5 minutter. Tilsett buljongen og pisk til massen er myk og luftig (massens skal løsne lett fra bollen). Sett til side, dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle og la hvile i ca. 10 minutter, eller til den er klar til bruk.
- 22. Legg maisbladene i en stor kjele, dekk med vann og kok opp. La småkoke, uten lokk, til de er myke, ca. 8 minutter. Sil av vannet.
- 33. For å fylle tamales: Hold et åpent, myknet maisblad i den ene hånden, og smør ca. 2 spiseskjeer deigen på bladet, begynn 1 tomme fra den bredere toppen og avslutt minst 1 1/2 tomme fra den smalere bunnen, og la det være en 1 1/2-tommers kant på hver side. Strø ca. 1 spiseskje fyll langs midten av hver tamal. Brett sidene av bladet opp og over fyllet, og stikk endene under. Fortsett med resten av deigen.
- 44. Legg de foldede tamalene i damperkurven i en stor kjele. Tilsett nok vann til å dekke bunnen av kjelen med flere centimeter, men ikke så mye at det berører tamalene. Kok opp, dekk med et kjøkkenhåndkle og lokk, og damp på middels-lav varme i 1 time, tilsett mer vann i kjelen etter behov; pass på at det ikke koker tørt. Åpne en tamal og sjekk om den er ferdig; den skal være fast og løsne fra bladet uten å feste seg. Hvis den fortsatt er klissete, fortsett dampingen i opptil 15 minutter til.
- 55. Røyklegg poblanosa direkte over en gassflamme på komfyren eller under grillen til de er svarte på alle sider. Legg dem i en plastpose og la dampe i ca. 10 minutter.
- 66. Skrell, fjern stilk, frø og blodårene fra chilikene. Skjær i 1/4-tommers strimler på langs, og krydre med salt. Legg 2 til 3 rajas (chile-strimler) og 1 spiseskje revet ost i hver tamal.
- 77. For fyllet med guajillo-kylling: Legg kyllingen, 3 hvitløksfedd, den delte løken og laurbærbladene i en stor, tykk gryte, og tilsett nok vann til å dekke kyllingen. Kok opp og skru ned varmen. La småkoke i 15 minutter, skum av eventuelt skum, og dekk til gryten. La det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, ytterligere 30 minutter. Sett til side til kyllingen er avkjølt nok til å håndteres.
- 88. Tilsett chili, de resterende 4 hvitløksfeddene og den kvartede løken i en kjele med 4 kopper vann. Kok opp og fjern fra varmen. Overfør ingrediensene til en blender. Tilsett spisskummen og nellik, og kjør til glatt puré.
- 99. Varm opp vegetabilsk olje på middels-høy varme i en stor, tykk gryte. Hell chili-blandingen i gryten og kok opp. Skru ned varmen og la småkoke i 15 minutter.
- 1010. Riv kyllingen i stykker, og kast bein og overflødig fett. (Reserver kokevæsken til en annen bruk.) Tilsett den revne kyllingen i den småkokende salsaen. La det koke til væsken er redusert med to tredjedeler og smakene er godt integrert, ca. 15 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 1111. Når du skal blande varme væsker, la det først avkjøle i ca. 5 minutter, og hell deretter over i en blender, fyll bare halvveis. Sett på lokket, men la et hjørne være åpent; dette forhindrer vakuumeffekten som kan forårsake varmeeksplosjoner. Dekk lokket med et kjøkkenhåndkle for å fange sprut, og puls til det er glatt.