Knekkede svarte pepperpasta

Knekkede svarte pepperpasta

oppskrift på cracked black pepper pasta – en smakfull og enkel rett med en kraftig pepper-smak. perfekt for en rask middag eller en trivelig helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ½ kopper "00" mel, pluss ekstra til utbaking, tilgjengelig på spesialbutikker og på nettet
  • 2. 4 store egg
  • 3. 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje, pluss ekstra til å dryppe over
  • 4. 1 til 2 spiseskjeer nykvernet svart pepper
  • 5. Friske basilikumblader, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Rens og tør noen kleshenger for å henge opp pastaen på.
  2. 2I en food processor, tilsett melet, eggene, oljen og svart pepper. Kjør til blandingen ligner brødsmuler. Legg blandingen på arbeidsflaten og kna den lett i noen minutter til den er glatt. Den skal være ganske fast. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i romtemperatur i 30 minutter.
  3. 3For å lage pasta med pastamaskin: Ta en fjerdedel av deigen og form den til en flat rektangel med hendene. Kjør den gjennom den bredeste innstillingen på pastamaskinen. Brett stykket i tre på langs til en rektangulær form og kjør det gjennom igjen. Etter at du har kjørt det gjennom på den første innstillingen, er det ikke nødvendig å brette det igjen, bare kjør det gjennom maskinen, og gjør innstillingen smalere hver gang.
  4. 4Hvis pastaen ryker mens du bruker pastamaskinen, ikke vær bekymret, bare brett den tilbake til en rektangel og kjør den gjennom den bredeste innstillingen igjen. Et rifte kan bety at det er en hindring i maskinen mellom rullerne. Hvis det er tilfelle, åpne maskinen til den bredeste innstillingen og la det som satt fast falle ut.
  5. 5Hvis pastaen setter seg fast i maskinen, løsne litt på maskinen for å hjelpe pastaen gjennom.
  6. 6Når du har kjørt pastaen gjennom den smaleste innstillingen, strø litt mel over toppen og brett den i to, kortende mot kortende, deretter igjen, og igjen, til du har en mindre rektangel. Med den brettede kanten mot deg, skjær vertikale striper ca. 1/2 tomme brede langs pastaens bredde, og ta forsiktig en stripe, unfold den helt og heng den på kleshengeren.
  7. 7Gjenta med resten av pastaen, bruk en fjerdedel av deigen hver gang.
  8. 8For å lage pasta for hånd: Dryss arbeidsflaten lett med mel. Ta en fjerdedel av deigen og legg den på arbeidsflaten. Kna den med hendene til en flat rektangel. Lett mel en kjevle og kjevle ut til en veldig lang og tynn rektangel.
  9. 9Rektanglet mitt var 12-15 cm bredt og veldig, veldig langt. Pastaen er ferdig når den er så tynn at du kan se hånden din gjennom den når du løfter den opp og har hånden bak den.
  10. 10Strø litt mel over toppen og brett den i to, kortende mot kortende, deretter igjen, og igjen, til du har en mindre rektangel. Med den brettede kanten mot deg, skjær vertikale striper ca. 1/2 tomme brede langs pastaens bredde, og ta forsiktig en stripe, unfold den helt og heng den på kleshengeren.
  11. 11Gjenta med resten av pastaen, bruk en fjerdedel av deigen hver gang.
  12. 12Når all pastaen er hengt opp, kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett pastaen, i én eller to omganger avhengig av hvor stor kjelen er, og kok i 4–5 minutter, eller til pastaen er akkurat kokt gjennom. Bruk en tang til å ta opp pastaen fra kjelen og la den renne av i en sil. Hvis du koker pastaen i omganger, hold den første batchen varm mens du koker resten.
  13. 13Når all pastaen er kokt og avrent, drypp over litt olivenolje, strø noen basilikumblader over og server umiddelbart.
  14. 14Dette er deilig å bruke i den kremete pancettasausen med sopp og parmesan.