
Ildfulle farfaller
Lær hvordan du lager en smakfull og krydret farfalle pasta med en ildfull vri. En enkel oppskrift perfekt for deg som elsker sterk mat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund farfalle (sløyfeformet) pasta
- 2. 1 spiseskje olivenolje
- 3. 1 løk, skivet i tynne skiver
- 4. 2 stk. grønne, røde og gule paprika, tynne skiver
- 5. 2 store hvitløksfedd, finhakket
- 6. 1 spiseskje finhakket fersk oregano, eller 1 teskje tørket oregano, smuldret
- 7. 1/2 teskje sitronpepper
- 8. 1 laurbærblad
- 9. 1/4 teskje rød pepperflak, eller etter smak
- 10. Salt, etter smak
- 11. 1 kyllingbuljongterning, smuldret
- 12. Ferskrevet Parmesanost
- 13. Italiensk brød
Fremgangsmåte
- 11. Fyll en stor kjele eller gryte med vann og kok opp over moderat høy varme. Tilsett salt og farfalle, og kok pastaen i henhold til pakkens anvisninger.
- 22. I mellomtiden, varm opp oljen i en stor non-stick stekepanne over moderat høy varme til den er varm. Tilsett løken og kok, rør av og til, i 5 minutter. Tilsett paprika, hvitløk, oregano, sitronpepper, laurbærblad, tørkede rød pepperflak og salt, og kok blandingen under omrøring i ytterligere 5 minutter. Tilsett 1 1/2 til 2 kopper varmt vann fra pastavannet og buljongterningen i løk- og paprika-blandingen, og la sausen småkoke under omrøring av og til i 8 til 10 minutter, eller til sausen er smakfull. Kast laurbærbladet.
- 33. Sil av pastaen og overfør den til en stor bolle. Tilsett sausen og vend godt sammen. Server med nyrevet Parmesan og crusty italiensk brød.