Safranbakt blomkål

Safranbakt blomkål

oppskriften på saffron stekt blomkål er enkel og velsmakende. perfekt som tilbehør eller vegetarrett. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 1/2 teskje lett knuste safrantråder
  • 1/4 teskje korianderfrø, knust
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 1 sjalottløk, hakket
  • Kosher-salt
  • 1 blomkål, delt i små buketter
  • Saften av 1/2 sitron
  • Hakket fersk persille, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Varm opp olivenoljen i en stor ovnsikker stekepanne på middels varme. Tilsett safran, koriander, hvitløk, sjalottløk og 1 teskje salt, og kok under omrøring til sjalottløken er gjennomsiktig og oljen blir gul, omtrent 5 minutter. Tilsett blomkålen, sitronsaft og 1/3 kopp vann. Øk varmen til medium høy og kok under omrøring av og til til blomkålen blir gul og vannet nesten har fordampet, omtrent 5 minutter.
  2. 2Sett stekepannen i ovnen. Stek, og rør om halvveis, til blomkålen er mør og gyllen, ca. 15 minutter. Smak til med salt og dryss over hakket persille.
  3. 3Fotografert av Con Poulos