Oksebryst

Oksebryst

Lær hvordan du lager en mørt og smakfull beef brisket. Perfekt til helgekosen eller spesielle anledninger. Enkel oppskrift med trinn for trinn guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 270 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • Matzo-mel til å vende kjøtt i
  • Én 3,2 kg storfe-brostek
  • 3 ss vegetabilsk olje
  • 1 ss usaltet smør
  • 1 stor spansk løk, skivet
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 4 kopper kaldt vann
  • 1 ss sylteagurk-krydder
  • 2 ss grovkornet sennep

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius.
  2. 2Fordel matzamel på et stort stykke bakepapir eller en stekeplate. Vend brisketen i matzamel og krydre rikelig med salt og pepper. Forvarm en veldig stor stekepanne på høy varme. Tilsett oljen og varm opp til den er veldig varm. Legg brisketen i pannen og stek, snu en gang, til den er godt brunet, ca. 7 minutter på den første siden og 5 minutter på den andre siden.
  3. 3Smør innsiden av en stor norsk ovn med tett lokk med smør. Legg løk i et jevnt lag i bunnen av gryten.
  4. 4Legg brisketen oppå løken. Hell i vannet, og strø sylteagurkekrydder rundt brisketen. Smør sennep på toppen av kjøttet. Kok opp på komfyren, overfør deretter pannen til ovnen, og kok, med lokk på, og pensle ofte, i 2 timer. Vend brisketen og kok, med lokk på, og pensle ofte, i ytterligere 1 time og 15 minutter. Vend brisketen igjen og kok uten lokk, og pensle ofte, til den er godt brunet og veldig mør, ca. 1 time og 15 minutter til.
  5. 5Overfør brisketen til et skjærebrett og dekk med aluminiumsfolie for å holde den varm. Fjern fettet fra kokevæsken med en skje, øse eller fettfjerner. Overfør kokevæsken til en middels stor kjele.
  6. 6Bruk en skarp kniv til å skjære brisketen i tynne skiver og legg dem på et stort serveringsfat. Varm opp kokevæsken igjen og hell den over de skivede brisketbitene. Server umiddelbart.