
Caprese-salat
Lær hvordan du lager en enkel og deilig caprese salat. Perfekt for sommermåltidet, med ferske tomater, mozzarella og basilikum.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper balsamicoeddik
- 2. 3 modne tomater
- 3. 340 gram fersk mozzarella, skåret i tykke skiver
- 4. En stor bunt ferske basilikumblader
- 5. Olivenolje, til å dryppe over
- 6. En stor klype kosher-salt
- 7. En stor klype nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Mål opp balsamicoeddiken og hell den i en kjele. La den småkoke over svak varme. Kok den til balsamicoeddiken har blitt til en fin, tykk glasur (men fortsatt hellbar), omtrent 15 minutter. Åh, og en annen ting: huset ditt vil lukte. Men det er en god lukt, en eddikaktig lukt. La reduksjonen avkjøle til romtemperatur før du serverer den.
- 2Når du er klar til å sette sammen salaten, skjær tomatene i tykke skiver. Legg dem på et fat, og veksle dem med mozzarellaskivene. Stikk hele basilikumbladene inn mellom tomat- og osteskivene.
- 3Hell den vakre, nesten svarte balsamico-reduksjonen over. Deretter drypper du olivenolje i en tynn stråle over. Til slutt strør du over salt og pepper.
- 4Du trenger dette i livet ditt. Lag det i dag, mine venner.