Caprese-salat

Caprese-salat

Lær hvordan du lager en enkel og deilig caprese salat. Perfekt for sommermåltidet, med ferske tomater, mozzarella og basilikum.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper balsamicoeddik
  • 2. 3 modne tomater
  • 3. 340 gram fersk mozzarella, skåret i tykke skiver
  • 4. En stor bunt ferske basilikumblader
  • 5. Olivenolje, til å dryppe over
  • 6. En stor klype kosher-salt
  • 7. En stor klype nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Mål opp balsamicoeddiken og hell den i en kjele. La den småkoke over svak varme. Kok den til balsamicoeddiken har blitt til en fin, tykk glasur (men fortsatt hellbar), omtrent 15 minutter. Åh, og en annen ting: huset ditt vil lukte. Men det er en god lukt, en eddikaktig lukt. La reduksjonen avkjøle til romtemperatur før du serverer den.
  2. 2Når du er klar til å sette sammen salaten, skjær tomatene i tykke skiver. Legg dem på et fat, og veksle dem med mozzarellaskivene. Stikk hele basilikumbladene inn mellom tomat- og osteskivene.
  3. 3Hell den vakre, nesten svarte balsamico-reduksjonen over. Deretter drypper du olivenolje i en tynn stråle over. Til slutt strør du over salt og pepper.
  4. 4Du trenger dette i livet ditt. Lag det i dag, mine venner.