
Greske kjøttboller med storfekjøtt, kalv og lam
oppskrift på smakfulle greske kjøttboller laget av storfe, kalv og lam. perfekt som hovedrett for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 pund hver av malt storfe, kalv og lam, blandet (1 1/2 pund totalt)
- 1 stor løk, hakket
- 3/4 kopp hakket persille
- 1/2 kopp brødsmuler
- 3 spiseskjeer hakket fersk oregano, eller 1 1/2 spiseskjeer tørket
- 1 teskje hvitløkspulver
- 1 stort egg
- 1/4 kopp melk
- Allsidig mel
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, bland alle ingrediensene unntatt mel. Bland grundig med hendene. Form til kjøttboller på ca. 2,5 cm i diameter, rull dem i mel for å dekke, og legg dem på et fat. Spray en stor stekepanne lett med non-stick-kokkespray. Varm opp på middels varme. Kok kjøttbollene i 5–6 minutter til de er gjennomstekt, snu dem jevnlig for å få jevn bruning. Server umiddelbart med en stor gresk salat.