Greske kjøttboller med storfekjøtt, kalv og lam

Greske kjøttboller med storfekjøtt, kalv og lam

oppskrift på smakfulle greske kjøttboller laget av storfe, kalv og lam. perfekt som hovedrett for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 pund hver av malt storfe, kalv og lam, blandet (1 1/2 pund totalt)
  • 1 stor løk, hakket
  • 3/4 kopp hakket persille
  • 1/2 kopp brødsmuler
  • 3 spiseskjeer hakket fersk oregano, eller 1 1/2 spiseskjeer tørket
  • 1 teskje hvitløkspulver
  • 1 stort egg
  • 1/4 kopp melk
  • Allsidig mel

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor bolle, bland alle ingrediensene unntatt mel. Bland grundig med hendene. Form til kjøttboller på ca. 2,5 cm i diameter, rull dem i mel for å dekke, og legg dem på et fat. Spray en stor stekepanne lett med non-stick-kokkespray. Varm opp på middels varme. Kok kjøttbollene i 5–6 minutter til de er gjennomstekt, snu dem jevnlig for å få jevn bruning. Server umiddelbart med en stor gresk salat.