Hello Fresh Mobile Banner
Mozzarella- og tomatsalat

Mozzarella- og tomatsalat

Lær hvordan du lager en frisk og smakfull mozzarella tomatsalat. Perfekt for sommermåltidet, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 mellomstore til små tomater som er modnet på vintreet
  • 1 liten ball bufula-mozzarella (ca. 115 gram)
  • Salt
  • Svart pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 2 spiseskjeer chiffonade-basilikum
  • Oliventapenade med svarte og grønne oliven med crostini, oppskrift følger
  • Røstet rødbet-napoleon, se oppskrift i filen
  • Chino-hakket grønnsakssalat, se oppskrift i filen
  • Crostini, oppskrift følger
  • 1 kopp Nicoise-oliven, uten stein
  • 1 kopp små grønne franske oliven (Picholine), uten stein
  • 1/4 kopp soltørkede tomater, avrent, oppskrift følger
  • 1 spiseskje kapers
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ansjosfilét
  • 1/2 spiseskje hakkede friske basilikumblader
  • 1/2 spiseskje hakkede friske timianblader
  • 1/2 spiseskje hakket friskt flatbladet persille
  • 1/4 spiseskje hakket friskt oregano
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2 skiver brød, helst surdeigsbrød
  • Ekstra virgin olivenolje
  • 1/2 hvitløksfedd
  • 12 mellomstore Roma-tomater (ca. 900 gram)
  • 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss mer etter behov
  • 1 teskje finhakket friskt timian
  • 6 hvitløksfedd, knust
  • 1/2 teskje kosher-salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/2 teskje sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær tomatene i 1/4 tomatskiver. La osten renne av for overflødig vann og skjær den i 1/4-tommers skiver. Sett til side. Chiffonér basilikum. Legg tomat- og oste-skivene slik at de overlapper hverandre. Krydre med salt og pepper, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Topp med basilikum. Server med crostini, Napoleon med ovnsbakte rødbeter og Chino-hakket grønnsakssalat.
  2. 2Ha alle ingrediensene unntatt olivenolje og crostini i en food processor. Bruk puls-knappen og kjør til det er grovhakket og godt blandet. Fortsett å kjøre, og tilsett olivenoljen sakte. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet. Smør på hjemmelagde crostini, oppskrift følger.
  3. 3Legg brødskivene på et stekebrett. Pensle med olivenolje og stek i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i 6 til 8 minutter. La avkjøle, og gni deretter med hvitløksfedd. For hver crostini, smør på 1 ss urtet geitost (oppskrift følger) og topp med 1 ts svart og grønn oliventapenade.
  4. 4Forvarm ovnen til 120°C (250°F).
  5. 5Kok opp vann i en kjele. Blansjer tomatene. Sil av vannet og avkjøl i isvann. Sil av vannet igjen. Skrell, fjern kjernen, del i kvarte og fjern frøene.
  6. 6Legg et stekebrett med bakepapir. Fordel tomatkvartene med snittflaten ned på brettet. Drypp rikelig med olivenolje over. Strø over timian og hvitløk. Bland salt, pepper og sukker i en liten bolle, og strø jevnt over tomatene.
  7. 7Stek til tomatene begynner å krympe, ca. 1 time. Når tomatene er avkjølt nok til å håndteres, overfør dem til en beholder. Hell over olivenolje og dekk til. Oppbevar i kjøleskapet og bruk etter behov.