
Mozzarella- og tomatsalat
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull mozzarella tomatsalat. Perfekt for sommermåltidet, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 mellomstore til små tomater som er modnet på vintreet
- 1 liten ball bufula-mozzarella (ca. 115 gram)
- Salt
- Svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 spiseskjeer balsamicoeddik
- 2 spiseskjeer chiffonade-basilikum
- Oliventapenade med svarte og grønne oliven med crostini, oppskrift følger
- Røstet rødbet-napoleon, se oppskrift i filen
- Chino-hakket grønnsakssalat, se oppskrift i filen
- Crostini, oppskrift følger
- 1 kopp Nicoise-oliven, uten stein
- 1 kopp små grønne franske oliven (Picholine), uten stein
- 1/4 kopp soltørkede tomater, avrent, oppskrift følger
- 1 spiseskje kapers
- 1 hvitløksfedd
- 1 ansjosfilét
- 1/2 spiseskje hakkede friske basilikumblader
- 1/2 spiseskje hakkede friske timianblader
- 1/2 spiseskje hakket friskt flatbladet persille
- 1/4 spiseskje hakket friskt oregano
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 2 skiver brød, helst surdeigsbrød
- Ekstra virgin olivenolje
- 1/2 hvitløksfedd
- 12 mellomstore Roma-tomater (ca. 900 gram)
- 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss mer etter behov
- 1 teskje finhakket friskt timian
- 6 hvitløksfedd, knust
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 teskje sukker
Fremgangsmåte
- 1Skjær tomatene i 1/4 tomatskiver. La osten renne av for overflødig vann og skjær den i 1/4-tommers skiver. Sett til side. Chiffonér basilikum. Legg tomat- og oste-skivene slik at de overlapper hverandre. Krydre med salt og pepper, og drypp over olivenolje og balsamicoeddik. Topp med basilikum. Server med crostini, Napoleon med ovnsbakte rødbeter og Chino-hakket grønnsakssalat.
- 2Ha alle ingrediensene unntatt olivenolje og crostini i en food processor. Bruk puls-knappen og kjør til det er grovhakket og godt blandet. Fortsett å kjøre, og tilsett olivenoljen sakte. Oppbevar i en lufttett beholder i kjøleskapet. Smør på hjemmelagde crostini, oppskrift følger.
- 3Legg brødskivene på et stekebrett. Pensle med olivenolje og stek i en forvarmet ovn på 175°C (350°F) i 6 til 8 minutter. La avkjøle, og gni deretter med hvitløksfedd. For hver crostini, smør på 1 ss urtet geitost (oppskrift følger) og topp med 1 ts svart og grønn oliventapenade.
- 4Forvarm ovnen til 120°C (250°F).
- 5Kok opp vann i en kjele. Blansjer tomatene. Sil av vannet og avkjøl i isvann. Sil av vannet igjen. Skrell, fjern kjernen, del i kvarte og fjern frøene.
- 6Legg et stekebrett med bakepapir. Fordel tomatkvartene med snittflaten ned på brettet. Drypp rikelig med olivenolje over. Strø over timian og hvitløk. Bland salt, pepper og sukker i en liten bolle, og strø jevnt over tomatene.
- 7Stek til tomatene begynner å krympe, ca. 1 time. Når tomatene er avkjølt nok til å håndteres, overfør dem til en beholder. Hell over olivenolje og dekk til. Oppbevar i kjøleskapet og bruk etter behov.