
Gammeldags kylling med "n" dumplings
oppskrift på gammeldags kylling 'n' dumplings, en klassisk og hjertelig rett perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Én kylling på 1,5 til 2 kilo, delt opp i biter
- Salt og nykvernet svart pepper
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje bakepulver
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 kopp melk
- 1 egg
- Smør- og meljevning, 50/50
- Brun saus, til servering
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2For kyllingen: I en stor kjele, dekk kyllingen med vann og tilsett 1 teskje salt og 1/2 teskje pepper. Kok opp og la det småkoke til kyllingen er gjennomkokt, omtrent 40 minutter. La det avkjøle, fjern deretter kjøttet fra bena. Tilsett den revne kyllingen tilbake i buljongen og sett til side.
- 3For dumplings: Ha melet, bakepulveret og 1 teskje salt i en blandingsbolle og bland godt. Tilsett melk og egg, og bland godt med en gaffel. La den reserverte kyllingbuljongen småkoke. Slipp deigen i buljongen med en skje, og la det småkoke under lokk i 10 til 15 minutter. Tilsett litt jevning (roux) og kok til buljongen har tyknet. Smak til med salt og pepper. Server kyllingen med dumplings, dekket med saus.