
Gelato
Lær hvordan du lager deilig hjemmelaget gelato med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommerens varme dager eller når du ønsker en søt dessert.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1 1/2 kopper melk
- 1 kopp fløte
- En klype fint salt
- Hele krydder og/eller ferske urter, til å trekke smak med
- 1/2 kopp sukker
- 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 6 store eggeplommer
- Blanding av tilsetninger, som godteri og/eller nøtter
Fremgangsmåte
- 1Legg melk, fløte, salt og eventuelle smaker du lar trekke med i en middels stor kjele. Varm opp til en svak småkoking, fjern fra varmen og la trekke i 30 minutter.
- 2Pisk sammen sukker, vanilje og eggeplommer i en middels bolle. Sil gradvis inn omtrent halvparten av den varme melke-blandingen i eggeplommene, og pisk godt. Deretter, mens du pisker konstant, heller du den varme eggeblandingen tilbake i resten av melkeblandingen.
- 3Sett tilbake kjelen på varmen og kok opp gelato-basen, mens du rører kontinuerlig med en tresleiv, til den tykner og dekker børen, ca. 10 minutter. Overfør blandingen til en bolle og sett den over en isbad for å stoppe kokeprosessen og avkjøle den.
- 4Sil blandingen igjen gjennom en fin sil, og press ut all væsken. Kjør gelatoen i en iskremmaskin i henhold til produsentens instruksjoner.
- 5Vend inn ønskede tilsetninger når gelatoen er ferdig med å spinne i maskinen. Overfør til en beholder og frys til den er fast og klar til servering.